Lösningen på dagens ilandsproblem!

Har ni också det här problemet. En femhundring som ALLTID ligger och skräpar. Du känner hur den alltid ligger och skaver i plånboken. Oavsett hur mycket du shoppar så har du ALLTID en femhundring för mycket?

Om så är fallet, så har jag en lösning! Låt bli att ta ur mobilladdaren ur eluttaget, på ett år blir du av med MYCKET energi (dåligt för miljön) och dessutom så får du bort den där dumma femhundringen!


Fredag

Jag mår inte helt hundra idag, så inget miljöting för moi. Synd, men kan inte hjälpas. Det som SUGER är att jag inte hittar min ledares nummer (har jag ens det?)!! Jag har skickat ett mail och just nu smörar jag för någon Gud att hon läser det, samtidigt som jag kollar efter hennes nummer. Det Går Trögt!

Ska nog gå och lägga mig snart igen. Har letat och så sen klockan sju, börjar inse att hittar jag det inte nu, finner jag det aldrig!

Flaskvatten!

Det finns vissa grejer som jag kan om så kallat flaskvatten som jag så fantastiskt generöst tänkt dela med mig av (jag blir snällare ju tröttare jag blir)

- Citronsmaken i LOKAS vatten är helt naturlig, men det och det naturella är också det enda naturliga med de vattensorterna. De övriga smakerna är konstgjorda.

- Enligt ett test en tidning gjorde (rätt säker på vilken en tjejtidning, men inte säker och det är länge sen) så är Bonaquas vatten mer näringsrika än till exempel LOKA vatten.

- Vi slösar onödigt på naturresurser genom att köpa vatten på flaska. Vattnet vi får i våra kranar är minst lika bra som mineralvattnet. Då spar vi också på transporten som flaskan måste genomgå för att komma till butiken och plasten som krävs för att fixa flaskan med.

Har ni fler argument för eller emot? (helst emot, då min lista bygger på det)


Höstlov

Hej

Jag är lite ledsen, inte för det dåliga uppdateringen..(eller jo, lite) utan för att mitt humör sjunker fortare än det kan stiga. Men det löser sig, jag har gjort det förut och kan göra det igen!

Men nu är jag hos mormor, och det är det nästbästa stället jag kan vara på. Helst skulle jag vara hemma i studentlägenheten. Trots alla stökiga fiskepojkar och fulla restaurangelever. Jag gillar att det är lite liv. Men nu är det ju inte så. Istället har jag sett till att jag gör så mycket annat än att vara hemma jag bara kan. Det håller åtminstone i en vecka.

Sen på fredag (till söndag) sticker jag till Gävle och miljötinget, någon som ska dit?

I will rock you om du inte lär dig takten..

I år håller vi på med ett stort projekt i teatern. Vi ska sätta upp en musikal som påminner om Oliver Twist, men med Queens låtar. Mycket intressant! Det handlar om en liten invandrar pojke som kommer till Sverige och blir uppraggad (ner raggad?) till gatan av Räven (moi) och sen rånas det en del. Otroligt viktigt ämne.

Min första grej på scen (den viktigaste delen i musikalen) är att jag ska sjunga "We will rock you" så dåligt jag kan (no problems liksom) sen ska jag stampa igång takten (den lättaste takten i världen) och sen kommer musik och det blir en dans. Vi skulle "sätta den" scenen i tisdags. Så blev det inte.

För någon tappade takten hela tiden!! Hur kan man inte kunna takten till we will rock you??

Var miljövänlig i köket!

Det finns vissa saker man kan göra när man lagar mat/är i köket, för att inte spä på klimatförändringarna.

När du ska koka upp vatten, lägg på ett lock på kastrullen (allra helst, välj en vattenkokare)

Välj en lagom stor platta för det du ska tillaga. Har du en jätteliten stekpanna, välj en mindre platta, annars försvinner värmen bara iväg

Egoinasmamma tipsar: stäng av ugn/spis ca fem minuter tidigare än maten är klar, värmen finns kvar och på så vis slösar du inte mer värme och energi än vad du behöver.

När du tillagat något i ugnen, öppna upp luckan, värmen sprids i rummet! (stäng av den först^^)

Har ni fler specialgrejer ni brukar använda er av vid matlagning?


Ät upp maten!!

Konsumentföreningen i Stockholm delar ut en gratis kylskåpsmagnet per hem nu.

Varför man vill ha just den här kylskåpsmagneten är för att vi slänger mat som blir till 1,9 miljoner ton koldioxid, eller 700 000 bilar om du så vill. Vi skulle kunna spara jätte mycket på att äta upp all mat vi köper, inte bara i miljöfrågan utan även plånboken.

Are you in?


Systeryster fick brev från en mystisk man som ville att brevet skulle till mig..

Igår fick jag ett aningen skumt brev. Det stod mitt för och efternamn på (och systeryster hade öppnat det "Jag trodde det var till mig" VI HETER INTE SAMMA SAK) I fanns ett (fult) klistermärke och ett brev, "tack för att du vill ha vår kranvatten etikett"

Ehhh, tack för att jag fick den?

Jag gick in på deras hemsida, hittade inte något om varför de delar ut sånna här..Skumt. Men om ni hittar, TELL ME! Men ja, det är ju faktiskt rätt bra att de delar ut de här klistermärkena. Som jag har fattat det ska man klistra dit den på min vattenflaska, för att visa att jag är klimatsmart och har kranvatten i min vattenflaska...



Onsdag

Ännu en dag

Jag ska snart göra det och jag måste faktiskt göra det där! Jag hatar alla måsten, jag orkar inte. Fattar inte hur det kommer sig att vi har så förbaskat mycket att göra jämt. Måste det vara så??

Jag undrar hur många som kommer ihåg, DETTA, tänker ni på det ibland? Orkar ni ta in det? Jag tycker att det känns helt enormt stort..

Det tekniska geniet

Vore enormt tacksam om någon stackare tog sig tid och guidade steg för steg hur man bildlänkar på bloggen. Lägg det på idiot nivå, som om det är den dummaste personen i världen du ska förklara för, imofftoschool^^

Cancerpinnen

Hellu!

Nu är det lite fixat. Jag ska få delvis hemstudier. ENORMT skönt. Har varit lite jobbigt på sista tiden. Men nog om det.

En grej som jag har tänkt på är verkligen skit. Ett skitgift är vad det är. Jag pratar om de förbannat äckliga ciggaretterna. Om du vill att du ska dö fortare, din omgivning än fortare och mamma natur ska dö, då tycker jag du fortsätter. Jaha, du vill att dina barn ska leva? Men lägg av då. Jag vet att det inte är lätt. När min förra bästis skulle lägga av skällde hon ut mig om jag tugga maten för sakta, typ. Det är skitsvårt. Men jag tycker verkligen det är värt det.

Det bästa sättet att sluta är så klart att inte börja. Men gjort är gjort.

*Vill du ha pengar över till annat?
*Vill du ha lungcancer?
*Vill du att dina nära och kära ska ha lungcancer?
*Vill du att jorden ska bli förpestad av röken som ciggen avger?
*Vill du att jorden ska bli alldeles nerskräpad av dina cigarettpaket?
*Vill du att jorden ska bli alldeles nerskräpad av dina fimpar?

Tänk på det när du slutar röka..Och om du tänker fortsätta, sluta släng paket på marken, sluta dumpa fimparna var som helst! Släng dem i en papperskorg, se bara till att de är ordentligt släckta först!!

Politiken i Sverige är tragisk

Jag gillar inte när man klumpar ihop ett stort antal människor på grund av deras religion. Jag är kristen, på ett vis. Jag har många kristna värderingar och jag är medlem i svenska kyrkan. Jag har vissa kunskaper i bibeln och tycker att en del saker där är väldigt bra. Men är jag bilden av alla kristna? Nej, det finns en del som kan hela bibeln utantill, som kan vart enda ord och verkligen tror. Och det respekterar jag. Men man kan inte säga att bara för att vi är kristna så är vi ett hot mot världen.

På samma sätt tycker jag att man inte kan säga islam är ett hot mot världen. Det är några få procent av alla muslimer som är ett "hot". Lilla Ahmed åtta år på lågstadiet i din hemstad är väl inte den som är orsaken till allt ont i världen? Eller? Det kanske är lilla Karin fyra som blir den som stör mest i samhällsordningen i framtiden. Det vet vi inte. Och det är rent ut sagt FÖRJÄKLIGT att du drar ett helt folk över en kam!!!

När du har läst både gamla testamentet, nya testamentet och koranen, vill jag gärna höra ett nytt "tal", eller har du läst dem? Jag kanske är lite fördomsfull, men jag tror du skulle ha en annan bild av det hela..Om du har läst det Jimmie Åkesson, ber jag om ursäkt!

"..att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor" det citatet är så jävla tydligt att du aldrig varit alldeles utstirrad av hormonstinna kåta människor på badhuset. Om du hade det, skulle du ha jävligt stor förståelse för det här. Jag tror inte bara det är muslimska kvinnor som uppskattar det här. Kvinnor (eller män för den delen) som varit utsatta för sexuella övergrepp uppskattar säkert också att få bada ifred. Och for the record är det inte bara muslimska män som kladdar på kvinnor. Det är tragiskt av dig som politiker på den "höga" nivå att säga så.

zuuuumbaaaaaaa

Upp och hoppa!

Tittar på TV-shop just nu. Inte särskilt bra. Det är någon DVD som visar olika hip hop moves så blir man smal och tränar, bränner fett. Bränner fett nämner de extra mycket. Det är någon kanon löjlig tant som just visar hur mycket hon gått ner genom att dra på sig den fulaste klänningen i världshistorien. Tror de att någon vill köpa den där nu???

Så här ligger det till

Så här är det. Jag känner mig förbaskat vilsen och trött.

Jag tror jag ska söka lite stöd hos en läkare. Få viss sjukskrivenhet. Jag tror jag håller på att bli utbränd. Jag vill inte bli det, jag tror jag nöjer mig med det som är nu. Jobbigt. Stressen. Pressen. Gråten.

Ja, nu vet ni varför jag är så knasig för tillfället. Och nu ska jag fortsätta hetsäta mandariner.

Det har inte regnat ute idag

Lite roligt är det att jag ÄNTLIGEN kommit in i min egen lägenhet igen. Nåväl, nu släpper vi det där jobbiga ämnet.

Alla snackar blogawards på bloggarna som jag hunnit skumma igenom, varför visade inte TV 400 det direkt igår, jag skulle lätt kollat och varit avis på de som hade det roligt där. Istället tittade jag på körslaget och åt frysta jordgubbar. Medans jag åt de små kalla röda bären så blev jag alldeles rörd av Caroline af Ugglas "Snälla, snälla, snälla" medan jag vred mig av skratt till Olas pojk kör från Lund och deras moves.

Nåväl. Jag överlevde helgen. Gjorde ni?

Samarbete..

Jag. Har. Träningsvärk. Efter. Dansen.

Typ. "Charmen" med dans är ju att man använder sig av muskler man inte visste man hade. Nu känner jag dem. Tydligt.

Eftersom jag inte hinner somna om, ska på praktiken sista dagen, så jag tittar på gomorron sverige. De har ju i alla fall inte reklam. Men det jag stör mig på är att de räknar ner till en världensbarngala. Det är skitbra att man uppmärksammar barn, det är inte det. Men varför hjälps inte TV3, SVT, Kanal5 och TV4 åt med rosa bandet istället? Nu är det ju rosabandet kampanj ÖVERALLT, utom på SVT där man huxigt och fluxigt bestämt sig för att ha en världensbarngala istället, hur mycket pengar tror ni vi har råd att skänka på en månad? Hade det inte varit bättre om vi haft en barnmånad också?

Bröst, tuttar, lökar, meloner..

Jag gillar verkligen rosa. Därför gillar jag att vi har en rosa månad, oktober, där vi sätter bröstcancer i fokus. på sidan står även hur man sms:ar in ett bidrag, vilket jag ska göra!

ja, den här inledningen betyder ju att vi ska snacka bröst och rosabandet kampanjen.

Idag köpte jag geisha choklad, två stycken, de stödjer rosa bandet och är enormt goda. Dessutom skedde köpet på ICA, som är en huvudpartner i rosabandet kampanjen. Nu är sötsuget stillat med gott samvete.

Sen bjuder jag på två tutthistorier också.

Den första:
Idag har jag haft dans (=mycket hopp), då krävs ju för oss framåt tyngda att vi ska ha ordentligt stöd. Eftersom mellanmjölks Sverige inte har särskilt mycket till övers i sportBH väg för oss smala med enorma boobies får vi göra det bästa av situatuionen. TVÅ sportBH:ar hade jag på mig, så idag när jag blev anfådd hade jag svårt att andas, jag var så himlans tillplattad!

Den andra:
Min praktikarbetsplats har plats för alla. Man kan vara hyper smart á la Marie Curie (den coolaste vetenskapskvinnan) eller mindre smart à la Maria Montazami eller helpantad som den bruden som är huvudperson i min historia.
Rummet är fullt av ungdomar i äldre tonåren. Lärarna har pratat klart, det är "frågestund"
Bruden: smeker sina bröst måste man typ tänka och sånt här?
När hon har ställt frågan slutar hon smeka sig själv och tittar frågande på lärarna.

Med detta vill jag säga, stöd rosa bandet!

Det ska vara rättvist!

Hej!

Jag överlevde helgen^^

Och jag har körkort, så systeryster och jag fick förtroendet att åka och handla i den bra bilen (den som klarar av att ta in Mix Megapol i radion^^) så det var lördagens roligaste..

Idag skjutsade Kusinvitamin, Nacksvingarn och jag upp systeryster till Hällefors, jag ville vara hemma tills imorgon. När vi åkt ca tio minuter händer detta:

Drama: Vad gör han *pekar*
Alla tittar.
Drama: Han KISSAR
Alla tittar, kusinvitamin lägger sig på tutan.
Kusinvitamin: får inte tjejer kissa vid vägkanten så ska INTE killar heller få det.
Den stackarn som kissade tittade lääänge efter ossXD

Mitt testamente

Hellu people!

Nu är det så här, jag kommer vara hemma i skogen hos min mammut och papput och där vill inte alltid internet funka. Så om jag dör vill jag att ni lovar mig några saker.

Börja använda Growyn, dör jag behöver jag veta att ni bryr er om naturen och klimatförändringarna.

Skriv under SMINKUPPRORET, vi behöver faktiskt ha mer miljövänliga bra saker som vi använder flera gånger i veckan.

Sen skulle jag också uppskatta om ni läste (eller helst spred) När mamma natur får feber, det är viktigt att vi är medvetna om vad vi gör..

Sen vill jag också tacka er som har haft fina bloggar jag följt dagligen!!


Och om jag begravs, så vill jag att min kista ska vara paljettprydd och vara gjord av ägg från en höna i Indien!

Ciao!

Den riktigaste morsan i bloggvärlden!

Det är ju veckans blogg dag idag, i alla fall i femtio minuter till..

Men jag gillar den här bloggen. Hon är så himlans norsk och har kul idéer och funderingar. Hon har de coolaste brillorna i heeela bloggvärlden! Och den riktigaste människan också..


Inlägget blev KNAS! För att det regnade igår och det klarade inte mitt internet av tydligen-.-

Fatta vad glad man blir för ett plastkort

"Det räcker för ett godkänt" uppkörningsmannen

"Grattis lilla Drama" körläraren

"tack" Dramaqueen

"Grattis!!!! *en enormt hård kram till Drama* Åh vad kul *en halv kram till min körlärare*" Min papput

"FAN VA BRA" systeryster

"JA, jag har en privatchaufför" systeryster

Ett slag för mamma natur!

Ni vet mitt inlägg När mamma natur får feber? Jag tycker det inlägget är enormt viktigt. Att vi alla är medvetna om vad som kommer att hända om vi inte reagerar.

Därför skulle jag vilja att ni länkade det inlägget, samt kommenterade under det här inlägget om vad vi kan göra för att förhindra den utvecklingen som sker...

Vi kan säga att det är en tävling. Gillar ju sånt, och jag vet att människor gör mer om de får belöning... Men det här är verkligen viktigt!

(jag har ingen kamera så det kommer inte komma en bild. Men en fantastisk beskrivning)

En vackert grön tygpåse av ekologisk bomull och som även är rättvisemärkt!


Den här tävlingen kommer att pågå till den andra november i år!

Onsdag?

Godmorgon!

Jag har lite bråttom iväg nu. Ska vara på ett möte om en halvtimme, tar typ tio minuter att gå dit så jag behöver bli mer effektiv. Behöver tex bättre kläder på mig, men framförallt linser. Annars kommer ni höra detta imorgon på dagens Eko "Ung kvinna hittades under gårdagen död, hon har troligen gått in i ett träd...nu över till vädret"

Growyn

Innan jag går och lägger mig (jag vet att det är sent, men inte i min värld) vill jag nämna en sak för miljön.

Jag vet  inte om någon har noterat att jag har lagt upp "reklam" (eller vad jag ska kalla det, inte så att man får betalt liksom) ovanför min header bild? Ni som inte har sett kommer väl titta snart? I alla fall, den ena är (som det står) en söksida som skänker pengar till miljön. Det är väl bra? Vi (jag i alla fall) som jämt skriver PM och inte vill bygga muskler till och från biblioteket med tjocka böcker, brukar söka på internet. Det här är ett bra alternativ som jag helt klart kommer testa^^

Vinnaren är..

Ni som minns min tävling appropå att vi slänger tio kilo textilier? Den vinnaren är Miiqa. Hon skrev ett inlägg om O- shopping (just nu hittar jag inte länken-.-) men det var väldigt bra. "Det här har jag inte köpt *bild*"

Min motivering till vinsten är att Miiqa (med oshoppingen) har hittat problemets kärna. Köper vi inte så mycket (med dålig kvalité oftast också) så behöver vi inte heller slänga lite mycket. Och som hon nämner i slutet på inlägget "Det finns oftast grejer hemma som man kan sy om.."

Jag tror att om man inser hur mycket tid det krävs för att göra ett plagg är man mycket mer rädd om det=vi behöver inte slänga lika mycket!

Visste du att...

...du nu, här vid datorn, kan hjälpa till att förbättra miljön?

En daglig användning vi har är smink och andra skönhetsprodukter, det är på "modet" nu att vara grön. Men bara för att man använder orden "ekologiskt" "organiskt" betyder det inte att det faktiskt är så. Jag tycker att det är viktigt med oberoende märkning, såsom Svanen.

Just nu har de en kampanj för att flera produkter ska bli svanenmärkta (i och med det också miljömärkta) Skriv på?

Jag hittade inlägget hos en annan miljömedveten tjej


Äter Drama rätt?

När jag äter försöker jag äta "rätt". Jag köper oftast ekologiskt, jag äter väldigt mycket närproducerat (hemma från gården kommer det mesta) och sen försöker jag se till att det är svenskt.

Jag försöker också att gå i största möjliga mån när jag handlar, även om det är sjukt tungt. Jag försöker att inte heler köpa för mycket åt gången, jag tycker det känns himlans onödigt att slänga mat som blir för gammal eller som blir över, köper jag lite i taget slipper jag oftast det problemet!

Att äta rätt kan sänka dina utsläpp med 50 %

Mitt miljötips för idag är att börja tänka på vad du äter. Det som anses rätt är vegetariskt (men vissa grejer tär mycket på naturen också), lokalt (att man försöker välja ägg som kommer från bondgården bredvid sig istället för att special beställa från Finland), efter säsong (mitt i vintern kanske vi inte behöver äta jordgubbar? då måste de skeppas in från långt bort ifrån), ekologiskt (står valet mellan de ekologiska äggen från gården fem kilometer bort och de icke ekologiska äggen alldeles  bredvid dig väljer du väl de ekologiska?)


Äter ni "rätt"?


Naturbeteskött

Det finns flera sätt som en ko (vi väljer djuret ko för att förenkla min fantastiska förklaring) eller en pojk-ko (tjur) kan växa upp och leva på. Antingen kan de stå i ett trångt kostall där eller så går de i frihet.

En tjur (det är oftast pojk-kossor som blir kött) som lever fritt och betar (äter gräs fritt på en äng) sommarhalvåret brukar räknas som naturbeteskött (när den hamnar på marknaden efter döden). En grej som också räknas in är att djuret ska slaktas på ett slakteri hyfsat nära. De mindre slakterien slaktar mindre djur per dag vilket gör att djuren inte stressar upp sig, vilket är viktigt både för köttets kvalité och djurets livskvalité.

Fördelarna med naturbeteskött är att den biologiska mångfalden ökar, på ängar där korna betar och håller landskapet öppet finns en helt annan mångfald en där inga djur går, och det börjar växa sly och såsmåningom träd och buskar.

En annan (som är väldigt viktig för mig) är att jag vet att tjuren har haft ett bra liv, fram till döden. Det har också blivit minimala påfrestningar på miljön. Dock är priset i pengar högre, men det är det värt?


Visste du att...

...du kan halvera dina utsläpp genom att äta rätt?

(frågan är vad som är rätt, en del säger vegetariskt, jag säger att man ska vara kritisk mot allt kött och allt vegetariskt och veganskt. Välj det som transporteras kortast, är ekologiskt och naturbeteskött om du äter kött)

Vindruvor<3

Jag vill hälsa er alla en godmorgon! Eller förmiddag! Slutade för två timmar sen och är lite seg, kanske sova en stund? Vet inte..

Men jag vill snacka konsumentmakt! Jag är enormt förtjust i vindruvor. Men de "vanliga" vindruvorna är enormt besprutade, och även om jag äter mycket skit (socker) så har jag lite emot att sitta och äta gift. Det tar liksom emot. En del av giftet (besprutningen) hamnar liksom i vindruvan, så det är bara delar av skiten som försvinner.

Men nu över till makten vi har. För den finns. Jag lyckades få ekologiska vindruvor till Ica i Hällefors. Hur? Jag frågade ett par gånger i våras, tvingade mamma och pappa att fråga (ju fler som frågar ju kraftigare reaktion) och vi var tre (som jag vet om), och vi fick Ica i Hällefors att sälja dem. Det är coolt, eller hur?

Något som skulle vara ännu mer häftigt är om vi alla skulle göra det, så när du handlar, när din mamma handlar, då frågar du efter ekologiska vindruvor. Enkelt va? För anledningen till att det inte finns nu (någon heelt okänd köpte fem förpackningar=lagret) är att efterfrågan på ekologiska vindruvor är liten, det ändrar vi på va?

När mamma natur får feber

Den här faktan fick vi i Lördags på kursen. Det som är viktigt när du läser det här är att vi kan förändra det här, det behöver inte bli så

Om temperaturen på jorden stiger 1grad...

...kommer dödligheten pga värmeböljor och översvämningar öka
(redan idag beräknas 300 000 människor dö pga det här enligt Global Humanitarian Forum)
...kommer Kilimanjaro förlora sin sista snö=Afrika blir isfritt för första gången på 11 000år
...kommer korallrev drabbas av blekning och dö=det mesta av stora barriär revet dör
...kommer torra områden bli torrare och våta områden bli våtare

Om temperaturen på jorden stiger 2 grader...

...Total avsmältning av Grönlandsisen, havsytan kommer då stiga upp till 7 meter (
massa länder och städer kommer försvinna)
...kommer haven att försuras, skalbärande organismer får problem att bygga upp sina kalkskal
...Upp till 30% av alla arter kommer att försvinna
...Europas somrar blir som år 2003 (
då dog 30 000 av värmeslag)

Om temperaturen på jorden stiger 3 grader...

...Amazonas regnskog blir till öken
...Stora områden blir obeboeliga pga värme, torka (
till exempel Afrika och Australien kommer bli obeboeliga= 100 tals klimatflyktningar)
...Himalayas glaciärer skulle smälta, konstbevattning av jordbruk skulle bli omöjligt i större delar av Asien

Om temperaturen på jorden stiger 4 grader...

...100 tals miljarder ton kol i Sibiriens permafrost tinar upp och släpper ut metan och koldioxid i mängder!
...30% av kustnära våtmarker är borta
...hela Arktiska isen är borta, nordpolen isfri för första gången på 3 miljoner år, isbjörnen dör ut med den.
...Sahara breder ut sig till sydeuroupa

Om temperaturen stiger 5 grader...

...Metanhydrater från världshavens bottnar tinar och avger enorma mängder metan, havet kommer rapa
...artutrotningen fortgår
...Antarktis is smälter, havsytan stiger med fem meter

Om temperaturen höjs med 6 grader

För 250 miljoner år sen var det så här varmt, då dog 95% av allt liv ut...

Den här undersökningen och boken sex grader är gjord för ett par år sen, så vi är redan på 1 graders symptomen. Vårt mål är att det ska landa på två grader. Fortsätter vi som vi gör, så kommer vi vara vid sex grader redan vid 2070. Jämfört med de beräkningar som boken gjorde och det som faktiskt är så är vi värre.

VI KAN GÖRA SKILLNAD. VI KAN STOPPA DET HÄR!


Har ni samma problem?

Varför kan inte jag komma in på Miqas blogg för? Det kommer upp någon dryg youtube film, gör det de för er också?


Kommer in nu=)

En bra helg!

Idag är det ju kanelbullensdag (åt faktiskt en till frukost) men inte minst, Systerysters sextonårsdag! Av mig fick hon en typ av fotobok. Jag hittade massa av mina gamla foton (sen den kameran med negativ) och sen snodde jag några av mamma (under tiden mormor försökte övertala henne att låta mig få några foton på morfar)

I övrigt har jag ätit tårta och paj idag! GOTT! Nu är jag i Hällefors och har precis tvättat rent en hurts från det glada sjuttiotalet som bott i mormors garage sen då! Den var skitig som skrutt!!Men är precis klart.

Igår var jag på en träff med miljöambassadörerna, kul...eller intressant. Jag lärde mig mycket..som till exempel vad som händer med mamma natur när hon får högre temperatur (feber?)...håller fortfarande på att smälta det...

Jag har egentligen inte tid...

Min rumskompis städar aldrig. Nu fick hon ett ryck och städade hela köket. Nästan. Hon påbörjade micron, hann inte klart. Så det blir mitt jobb.

Alltså, blackmejla inte mig till att göra klart det du påbörjar, när du aldrig hjälper till annars.


Sucker!!


Har asbråttom. Och jag måste köpa klister. Ska göra en bok till systeryster, skrapbok (fri översättning) med bilder på oss i^^


Friday

hellu!

Sitter i cafeterian. Äter frukost, bättre att äta i skolan=mindre disk.

Måste också tala med den gnälligaste människan i hela världen..(det är inte jag) hoppas hon går snart..

Hörni!

Den här veckans blogg är en vacker och konstnärlig själ! Helt underbar bloggare, och ett stort fan av Platon.

Allting ryms i hennes blogg och det kan vara djupt eller jätteytligt. Men det är därför vi älskar henne!

GUN

TORSDAG!!

Gomorron!

Har varit vaken sen halv åtta och kikat på Desperate Houswives, de dricker nog åtminstone ett systembolag på en vecka de där hemmafruarna..

Ska duscha och sen off to school! Naturkunskap och sen en intervju med en som söker tjänsten för spansklärare...


Vad hittar ni på idag?

RSS 2.0