En konsumentslösning på problemet

Allting går att köpa för pengar. Så vart köper vi en ny jord? En ny mamma natur?

Ditt fel

Jag skulle vilja veta vems fel klimatförändringarna är. Jag skulle vilja att han eller hon tog sitt ansvar. Varför ska jag behöva städa upp efter dem? Varför ska jag behöva belastas bara för att de har gjort något dumt?

Dramaqueen

Jag funderar ibland på varför jag driver bloggen. Och det är enkelt. Jag skulle själv vilja läsa om det jag skriver om. Jag vill bli bättre på miljön. Jag vill bli mer klimatsmart. Eftersom jag då inte hittade någon startade jag Dramaqueen. Dessutom så har jag rätt mycket kunskap och jag hittar ofta så mycket fakta om miljön som jag vill dela med mig utav. Men det tar ju tid. Och jag tycker inte att klimatsmarthet ska bero på hur mycket tid du har. Det ska vara lätt att hitta informationen. Vi ska inte kunna skylla på tiden när vi inte bryr oss om mamma natur.

Hur tänker du kring detta?


Recycle!

När du inte har använt den där tröjan på fem år så är väl oddsen inte jättestora att du helt hipp som happ ska börja, eller? Nej, det är ju inte det. Därför föreslår jag att du tar och rensar igenom garderoben och lämnar grejerna till exempelvis myrorna om du inte har en galen systeryster eller annan släkting som vill ha dina kvarlämnor. När du är på plats i secondhandbutiken kanske du hittar något du vill ha?

En bra 2010 års grej kan ju vara att rensa ut garderoben?

Telefonkatalog

Har du den tjocka telefonkatalogen från Eniro hemma? Har du (som min pappa) flera x dessutom? Behöver du alla? Vi behöver åtminstone en hemma, då internet fungerar ungefär lika bra som en död ko (bredbandet har inte kommit till hela landet än). Men har du ett välfungerande internet, behöver du verkligen en då?

Awesome!

Äntligen finns det ett sätt för oss som bor i lägenhet, inte har någon kompost ute på gården, att vara miljövänliga! Det känns toppen! Prylen hittar du HÄR. Det ligger helt klart på min MUST HAVE list. Då skulle vi kanske helt behöva sluta gå ut med soporna. Man skulle sortera allt skräp och sen kompostera (gratis jord) matrester och annat biologiskt nedbrytbart.

Ekologiskt hår?

Mitt miljölöfte för i år är ju som sagt att göra en miljövänliggärning om dagen. En av dem är att jag bara ska använda miljövänligt schampo och balsam. Jag har gjort det nu sen vi åkte till Thailand (27/12) och det känns bättre kan jag säga. Mitt hår känns mjukare och jag känner mig fräschare, att det inte bor tusen kemikalier i. Men det kan också vara inbillning i kombination av att jag fått i mig så mycket vitaminer av solljuset.

Det jag använde mig av i Thailand var ett helt vanligt "ICA" schampo. Det är märkt bra miljöval (en grön flygande fågel) av Naturskyddsföreningen. Det kostar bara tjugo kronor flaskan och det är billigt. Naturelle Persika, heter den jag använder.

Den jag använder just nu är änglamark, vit flaska och köpt på konsum. Tyvärr är det ganska länge sen jag köpte flaskorna så jag minns inte priset. Det dåliga med dessa schampon är att jag behöver använda så mycket i taget för att håret ska bli rent.

HÄR kan du läsa mer om olika ekologiska schampon och balsam!


Global uppvärmning, släng dig i väggen!

Scenario:
Drama sitter inne i sitt studentrum och känner ett desperat behov av apelsinjuice och går ut och hämtar det. I hallen möter hon älskade blond 1, som hon saknat otroligt mycket under lovet.

Blond 1: har du glasögon?

Drama: har du morgonrock UNDER jackan?


Jag älskar mamma natur!

Jag kan säga att jag saknade Thailand liite granna när jag tvingade mig själv till skolan, elevrådet och Ica. Lite granna bara. Det skiljer nästan femtio ibland upp emot SEXTIO graders skillnad. Mamma natur är fascinerande på det viset.

En annan sak som gör att hon är coolaste morsan ever är att hennes blåst ibland kastar ikull henne och att hennes våg ibland drar med oss ut. Ibland släpper hon igenom så mycket solsken att vi bränner oss sönder och samman.

2010

Jag är tillbaka!

Thailand var great och jag känner mig verkligen taggad på det nya året. Visst borde vi kunna få det här att bli ett år miljön kommer vara tacksam för att vi har haft. Ett år då vi kanske inte konsumerar så mycket?

Vad är ditt miljönyårslöfte?

Mitt är att tipsa och bli inspirerad av alla mina läsare för att bli en bättre miljömedveten människa!

Och att göra en miljövänliggärning per dag!


RSS 2.0