Ännu ett inlägg i köttdebatten

Det är ett känsligt ämne med jakt. Det vet jag. Men jag tycker ändå att man kan lyfta att det är miljövänligt. Och vi har faktiskt kommit till en punkt då vi "måste" skjuta av delar av älgstammen för att det inte ska bli för mycket och ekobalansen ska rubbas. Det är vårt fel att det numer kan bli för mycket, därför måste vi ta vårt ansvar nu tycker jag!

Dessutom tycker jag det är viktigt när man konsumerar "vegetarisk" mat, är kritisk mot den med. Det är i regel så att köttindustrin (beroende på vilken såklart) kräver mer naturresurser än grönsaker och liknande råvaror. Men personligen tycker jag att det är viktigt att vi sänker koldioxidutsläppen i bägge områdena tycker jag.

Hur tänker du när du väljer mat?
vi tänker att pengarna inte är problemet

Kommentarer
Postat av: ansepanse

vegetarisk mat får ju heller inte transporteras över halva jordklotet för att hamna i våra grönsaksdiskar

2009-11-02 @ 15:45:17
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Jag väljer ekologisk om jag kan. Sen är jag faktisk duktig på att handla rätt och lagom så jag inte behöver slänga något (minimalt). Lite handlar nog om erfarenhet också, att frysa in i portioner etc.



Men en sak tror jag vi går miste om och det är att använda mer av köttet på djuren som slaktas. Många delar av djuret som i dag kanske används till "skräp" är säkert jättegott att koka till ex. I Norge är det vanligt med något vi kallar "fårikål" och då använder man delar av fåret som en slaktare har berättat för mig här i skåne att "de bitarna slänger vi".

2009-11-02 @ 16:12:42
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Blondiie was here=)

jag testade att viktväkta och då köper man massa frukt och grötn, det fick mig att fundera hur fan man har RÅD att vara vegeterian haha det var svindyrt=)

2009-11-02 @ 16:22:57
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Jag tänker bara att maten ska vara mjölkfri. I övrigt måste jag erkänna att jag varken har tid, råd eller ork att bry mig. Ibland tittar jag efter kravmärkt, men alldeles för sällan.



Bra skrivet! Jag gillar ditt engagemang så mycket!

2009-11-02 @ 17:30:32
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Gun

Jag tänker väldigt mycket men är dålig på att verkligen göra. Jag ska bli bättre på att köpa ekologiskt och kravmärkt.

2009-11-02 @ 19:58:55
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hittills handlar jag inte mat, det sköter mamma (jo jag är bortskämd), men när det väl blir dags kommer jag vilja ha en kombination av ekologisk, miljö- och djurvänlig mat. =)

2009-11-02 @ 22:19:07
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: sara

Jag äter vegetariskt med inslag av fisk och ibland även fågel. Så liten miljöpåverkan som möjligt. Men samtidigt kan man som konsument göra så mycket mer. Om man bara hade lite mer kunskap, tid och ork.

Och även om vi skulle bortse från pengarna... så ja, det har en inverkan på hur jag handlar.

2009-11-03 @ 11:26:11
URL: http://glitterogon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0