Ett litet kökstips
En grej jag tycker är viktig i miljöfrågorna är att vi slänger alldeles för mycket mat, som vi egentligen skulle kunnat äta, om vi till exempel tagit bättre hand om det.
Som mjölk, yoghurt och filmjölk. De förpackningarna har ju en tendens att hamna i dörren på kylskåpet. Men ställer man dem längre in i kylen hålls kylan nere och mjölken, yoghurten eller filen får ett längre liv. Det här är särskilt effektfullt under rötmånaden.
Tack o lov har vi aldrig det problemet här hemma. Med 6 personer i huset är det ingen risk att något står så länge att det hinner bli dåligt. ;)
det enda av de varorna vi möjligen häller ut är mjölk, för vi dricker inte mjölk men J vill ha mjölk till gröten han äter på helgmornarna, för det mesta använder jag resten till någon mat, jag skulle vilja att det fanns mindre mjölkpaket än 1 liter
Jag måste bli bättre med mjölken. Men istället köper jag mindre paket nu förtiden..
Ah mjölken hinner aldrig bli dalig här, jag är som en kalv ;-)