Naturbeteskött

Det finns flera sätt som en ko (vi väljer djuret ko för att förenkla min fantastiska förklaring) eller en pojk-ko (tjur) kan växa upp och leva på. Antingen kan de stå i ett trångt kostall där eller så går de i frihet.

En tjur (det är oftast pojk-kossor som blir kött) som lever fritt och betar (äter gräs fritt på en äng) sommarhalvåret brukar räknas som naturbeteskött (när den hamnar på marknaden efter döden). En grej som också räknas in är att djuret ska slaktas på ett slakteri hyfsat nära. De mindre slakterien slaktar mindre djur per dag vilket gör att djuren inte stressar upp sig, vilket är viktigt både för köttets kvalité och djurets livskvalité.

Fördelarna med naturbeteskött är att den biologiska mångfalden ökar, på ängar där korna betar och håller landskapet öppet finns en helt annan mångfald en där inga djur går, och det börjar växa sly och såsmåningom träd och buskar.

En annan (som är väldigt viktig för mig) är att jag vet att tjuren har haft ett bra liv, fram till döden. Det har också blivit minimala påfrestningar på miljön. Dock är priset i pengar högre, men det är det värt?


Kommentarer
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Det är absolut värt pengarna!

2009-10-06 @ 10:40:05
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Amanda

Väldigt värt! =)

2009-10-06 @ 14:50:04
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0