Att äta eller inte äta djur?

En vegetarian äter inte kött alls, en vegan äter överhuvudtaget ingenting från djurriket. Vi diskuterade ju det här för inte så länge sen, det vi "kom fram till" då var att de flesta menar att man har mycket fördomar, andra att alla som äter kött är dumma i huvudet och ja, ni kan själva läsa det..

Frågan är om man är en äkta djurvän bara för att man vägrar äta kött? Till exempel Naturbetesdjur (att djuren betat -ätit- på områden som annars skulle vuxit upp och blivit skog, då en del marker inte kan användas till odling) de djuren som du äter har mått jättebra under sin livstid och samtidigt har det blivit mer biologisk mångfald där de betat. Kan man vara djurvän då om man äter det köttet? Jag tycker det. Jag vet ju hur de har mått (min pappa sysslar med sånt) och jag vet att om vi inte skickar dem till slakt så får vi inte det att gå ihop och då kan vi inte ha kvar djuren och då skulle det växa skog där de gått. Då skulle ju andra djur som trivts där försvinna.

Att hävda att andra är dåliga människor bara för att de inte äter kött tycker jag säger betydligt mer om den personen än om något annan. Vissa kroppar och själar mår bättre av att äta kött, andra mår betydligt bättre av att äta vegetariskt eller vaganskt. Kanske mår man allra bäst av en blandning?

Det jag tycker är viktigast är att se till att djuren har haft en bra livstid innan vi äter dem. Att de har fått gå fritt i naturlandskap, att de inte har behövt åka flera timmar för att komma till slakt är också viktigt. Att de har fått bra mat på vintern och haft utrymme att röra sig på under vinterhalvåret (även om de är instängda) så de får trivas.

Kommentarer
Postat av: My

Fin blogg du har =)

ha en bra dag :D

2009-08-27 @ 14:51:36
URL: http://myranw.blogg.se/
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Jag tycker att det är jättehemskt hur nästan alla djuren som folk äter behandlas men jag kan respektera min far som äter kött han själv har skjutit. Klarar man av att döda djuret som levt fritt - ja då kan man nog käka det. Käkar man djur man själv tagit hand om exempelvis på en egen bondgård kan jag respektera det också. Men annars är jag helt övertygad om att man faktiskt inte är en djurvän.

2009-08-27 @ 15:41:52
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: laura

Jag är vegeterian men det är helt enkelt för att jag inte tycker om kött, jag tycker det smakar äckligt och bara tanken att äta typ ett gris ärsle får mig att vilja spy, så därför äter inte jag det ;)

2009-08-27 @ 16:08:56
URL: http://laurakettle.blogg.se/
Postat av: Gun

Det är inte fel att äta kött enligt mig. Många som är vegetarianer är det av hälsoskäl dessutom. Då har det inte ett dugg med synen på djur att göra. Själv har jag konstant B12 och folsyrabrist och skulle aldrig klara mig utan kött.

2009-08-27 @ 16:33:54
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Vissa ifrågasätter när jag köper till ex ekologiskt smör, de menar att det är inte så mycket sundare, men som jag säger, det handlar inte om det, DJUREN har förhoppningsvis haft det lite bättre.

2009-08-27 @ 17:41:46
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Jag äter kött och i framtiden skulle jag kunna tänka mig att bli mer noga med att djuren haft det bra (men nu måste vi köpa billigaste för att få ekonomin att gå ihop).



Kloka tankar, as always!

2009-08-27 @ 19:43:47
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Jessica Dahlström

trevlig blogg

2009-08-27 @ 21:35:51
URL: http://jeessmycupoftea.blogg.se/
Postat av: laura

jag tycker det här var ett riktigt bra inlägg! :D fortsätt så :)

ha en trevlig kväll, kram!:D

2009-08-27 @ 21:43:37
URL: http://laurakettle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0