Is it true?

Jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det här, men enligt en källa (som vi kan kalla snålgrodan) så tar människan idag längre tid på sig att förmultna. Vi är lite mumifierade (snålgrodans ord). Anledningen?

Alla konserveringsmedel och E ämnen..Om detta är sant är det *hrm*, det förstör ju lite, vi är ju en del i kretsloppet och därför är det viktigt att vi efter vi sätts i jorden multnar bort så fort som möjligt..

Tvättmedelsboven!

Enligt en undersökning tvättmedelsföretaget Via har gjort så tycker rika människor att de är miljövänligare när de tvättar än vad de faktiskt är! De tenderar oftare att köpa miljövänligt tvättmedel, men de använder mer tvättmedel än vad som krävs, de tvättar oftare och med högre grader än det nödvändiga!

Smutsiga kläder?

Har du fått blodfläckar på kläderna?
Lägg plagget i riktigt kallt vatten och häll i mycket salt. Går fläckarna ändå inte bort kan du hälla i lite såpa också!

Har du chokladfläckar på kläderna?
gnid in fläcken med mjölk eller såpa och skölj i kallt vatten!

Har du gräsfläckar på kläderna?
Vita kläder
- lös upp fläcken med ren sprit eller röd sprit
Färgade kläder- gnid in fläcken med glycerol och tvätta sedan plagget

Oljefläckar på kläderna?
Gnid in fläcken med smör och tvätta plagget med ljummet tvålvatten!


Visste du att...

...man inte får lägga papperskassar i tidningsinsamlingen?

(det gjortde inte jag) Varför? de innehåller tydligen klister!


Mera om miljön!

Jag känner att jag verkligen lyckats när jag får kommentarer om att ni börjat köpa tygkassar, börjat köpa ekologiska grejer och slutat köpa plastpåsar!

Jag tycker att det är skitbra med tygpåsar, köper ni det tycker jag ni ska satsa på ekologiska eller rättvisemärkta. På bland annat konsum säljer man rättvisemärkta påsar och den är också ekologisk!

Om man ska satsa på miljövänlig mat är det i första hand närproducerat man ska satsa på. Köp köttet direkt från uppfödaren om du vill vara säker på hur din "mat" behandlats innan. Samma sak med ägg, mjölk och liknande.  Men vissa saker finns ju inte närproducerat om man bor i Sverige, till exempel vindruvor. Då ska du ALLTID satsa på ekologiskt, vindruvan är nämligen så besprutad att giftet till och med finns inne i själva druvan.

Det jag mest av allt vill säga är att ni alltid ska vara kritiska och granska det ni hör om miljön (även här) och väg fram och tillbaka. För än så länge är man inte överens om exakt vad som hjälper mot klimatförändringarna. En del är till och med övertygade att det inte är ett problem. Det kommer dessutom nya rön hela tiden! Men jag tror ju såklart på det jag skriver här, annars skulle jag inte skriva det alls!

Tandis<3

Gomorron people!

Ska snart iväg med Örebro bussen, jag är halvt om halvt död! Jag är inte så smart på morgonen så vi får se hur allt löser sig. Orkar inte göra frukost.. så man får hoppas att tandis är snäll idag så att jag kan äta efteråt istället. Direkt efter ska jag till gymnasiemässan och berätta om min fantastiska skola. Great!

Jag tyckte jag var tvungen att ha en ful t-shirt på mig, tills jag såg vad blondin 1 tvingas ha på sigXD Men ja, idiot som jag är har jag glömt jackan hos mamma och pappa och det är oklart hur jag ska göra för att inte förfrysa mig..Hoppas det är varmt i Örebro..

Helgonförklarad?

Det här inlägget är tillägnat Miqa!

Jag är på bättre humör nu, fick världens gulligaste brev på posten från the Miqa herself och en söt liten väska (?) Tänkte lägga mina ringar där, är så himlans svårt att veta var de är. Men jag uppskattade verkligen den gulliga lilla lappen, tackar!

När vi ändå är inne på favvobloggarn så har hon lämnat en väldigt intressant grej till min tävling! Jag tycker ni ska läsa det HÄR och sen när ni fått lite inspiration från henne kan ni delta själva!

Det betyder mycket för mig och mamma natur att ni bryr er^^

En blå hink!

Hellu!

Jag impulsköpte en hink idag förresten! Den var väldigt bra att bära grejer i på Ica och toppenbra för att bära hem grejer i också..

Men det var egentligen inte ett jätteimpulsköp ändå. Jag tänker införa sopsortering här i lägenheten. Det funkar så här, att jag kommer märka hinkar och liknande med lappar, t.ex. tidningar, då ska tidningar ligga i den hinken och så. Jag har tre hinkar en så länge...

INGA MER PANTFLASKOR I SOPNEDKASTET!

Ja, så nu ska jag pitcha idéen till blond 1 och 2 som jag bor med.

På det här sättet tror jag dessutom att det kommer krävas mindre plastkassar för det kommer hamna mindre mängder i soperna, alltså mer kommer att sorteras.

Vad tror ni?

"god" morgon

USCH!

måste gå till skolan. Jag har inte kunnat sova något typ. Jag viiiiilll inte:(

Jag gillar inte engelskan längre, det är så drygt. Men har massa annat jag måste fixa-.- Så det är bara att pallra sig dit. Förhoppningsvis har jag ingen spanska. Annars ser jag till så att jag inte har det, måste sooooooooova...


Vem vill ni strypa idag?

Jag vill strypa systerysters fläkt för att den funkar så dåligt!

Trött Drama..

Hmm

Jag ska fixa och trixa till imorgon. Ska åka tillbaka till Hällefors imorgon bitti. Det ska bli kul och så. Men jag känner att jag verkligen har gjort mycket i helgen. (har ju baske mig nästan bara suttit i min isolering) ändå är jag inte klar!!!


SUCK!

Den goda nyheten är att jag vann en tävling hos viktoriae!

Sen så tycker jag alla ska skaffa en tygkasse!

See yah tomorrow^^

Skogsdagen

Jag är enormt seg...

Men så här ligger livet till hos Dramaqueen!

Jag har befunnit mig på en skogsdag med systeryster och serverat soppa till ca 200 personer, jag kommer lätt ha "sopparm" imorgon! Sen har jag också spillt ner större delen av min tröja med gulaschsoppa..

Vi fick kepsar av pappa, med företagets (de som anordnade skogsdagen) namn på. Systeryster var för cool för det i början, inte jag. Vi står mitt i ingenstans, vad gör en keps mer eller mindre för skillnad? Om han blir glad så. När jag retat systeryster tillräckligt länge (ja, jag är arton år) så tog hon på sig kepsen! Bra jobbat Drama=)

Nu ska jag strax ge mig upp till isoleringen (jag måste så jag kan plugga), ska bara hitta fakta om ett grundämne. Måste skriva ett jäkla PM om ett grundämne..fatta vad tråkigt...Men jag har ju godis och vindruvor, så I'll be OKAY!

Har ni varit ute och lekt idag:)?

Vi slänger ca tio kilo textilier per år per person i Sverige

People!

Glöm inte bort meine (hur kunde du veta att jag inte läser tyska??) tävling!

Kalle har bidragit med ett väldigt bra inlägg, ni har verkligen huvudet där det ska sitta gott folk (och särskilt han då!) Helt klart läsvärd blogg också..

Det är bara två som delat med sig av sin kunskap i det här området, och den första var ju Kalle! Men den andra, är en underbart klok människa i alla avseenden. Egoinas mamma. Hon tipsar om att använda gamla jeans eller liknande när du tvättar bilen (om du har någon). En annan idé denna kloka kvinna hade, var att spara knappar från olika kläder och sen gamla strumpor, sy på knapparna och vips har du en kul leksak till barnen!

Det jag vill ha sagt är att vi slänger ca tio kilo textilier per år i Sverige, och endast per person. Fattar ni hur enormt mycket det här är??

Jag vill motverka det, jag vill att vi ska sänka den siffran. Det här är ju onödigt mycket! Jag tycker att vi slänger alldeles för mycket grejer idag, det är ju slöseri med våra resurser? Har du lust att haka på??

Veckans blogg!

Vet ni kära vänner! Det är veckans blogg dag idag! Då jag helt oberoende av vad alla andra tycker väljer ut en blogg som jag vill uppmärksamma, som jag tycker borde få mer besökare, eller har ett bra budskap.

Eller så kan det vara som idag. Då någon skriver så fantastiskt jäkla fint, om allt och man blir bara så glad. Även om det är sorgligt, så skriver hon fint och (som jag nämnde) helt underbart bra! I veckorevyn blogawards, har de ju en kategori "guldpennan" den här bruden borde få det priset!

Meddelande till alla läsare!

Gonatt!

Till alla som känner sig fula!
Till alla som känner sig fina!
Till alla som kan sjunga!
Till alla som inte kan sjunga!

God natt!

(täckte det min läsarskara?)

zzzZzzzZzzz

Onsdag..

Jag sitter här och mumsar på ekologiska vindruvor. Grymt gott.

Tittar på idol. Kul.

Jag vill väldigt gärna göra något meningsfullt med mitt liv. Men jag orkar inte. Helst av allt skulle jag vilja ta semester från skolan. Eller nej, inte hela skolan. Bara naturkunskap B..

Då vet ni!

Studiecirkel

Positiv grej som har hänt idag är att jag hittat ett sätt att marknadsföra min kommande studiecirkel om miljö och handel! På elevhemmet brukar vi ha temakvällar. Jag ska få leda en och snacka om miljöambassadörerna och handel och konsumtion.. Oklart hur jag skall lägga upp det...

Vad skulle göra er intresserade av att miljö och handel?

Primärt behov

Jag måste verrkligen kissa! Jag har tänkt på det hela dagen, måstekissa, måste kissa, måstemåstemåstekissa!!!!

Varför jag inte bara har kissat? Iiiiingen aning..

Upp och "hoppa"

Gomorron!

Det ser enormt grått och tråkigt ut utanför mitt fönster. Har inte alls så där stor lust att gå ut. Mest vill jag sjunka ner tillbaka i sängen. Men nehedå. Det är skola idag, och vi har inte sovmorgon. Så det är bara att hoppa upp och dra på sig kläder...

såå, skönt att det är en idiot här utanför fönstret som klipper gräset här! Tack, du kan sluta, jag HAR vaknat nu

Positiva Drama

Okej peoplish!

Det är en slags utmaning. Och den är vettig, så därför tar jag mig tid och gör den (lite för att jag inte vill till disken i köket)

Positiva grejer om mig!

*Jag har självdistans, ibland.

*Jag är engagerad.

*Jag är uppmuntrande mot andra.

*Jag är uppmuntrande mot mig själv.

*Jag ser mig själv som min bästa vän!

*Jag har kommit så här långt i livet.

*Jag är kompis med många djur

*Jag är kompis med mamma natur!


Såå, jag tycker att ni som känner att ni inte kan komma på mer än tre positiva saker om er själva ska göra den! Ni andra får också om ni vill^^

Åk taxi med gott samvete

Hittade en grej på Nyfiken grön!


När du åker taxi (som vanligt gäller det här inte små städer...) beställ en miljöbil, på de större företagen i Malmö och Stockholm finns miljöbilar och ju mer vi frågar efter dem desto fler kommer de användas! Bra idé för de (jag inräknad) som är lata/inte hittar i stan.

Sammanfattning av kurshelgen!

På min kurs i helgen hade vi ledarskapsutveckling. Jag ska snart starta en studiecirkel (precis som alla andra i miljöambassadörerna) här i Hällefors, ska hitta en lokal och så bara. Den kommer handla om konsumtion, så ni som kan ta er till vackra Hällefors är väldigt välkomna! 

Vi har fått några tänkvärda citat i helgen:

"Bildning är det vi minns när vi glömt vad vi lärt oss"

"Är du inte en del av lösningen är du en del av problemet"

Visst är det tänkvärt?


Jag har väldiga problem med frukosten, jag orkar inte och det är hundra ursäkter. Men i lördags, då allt var framdukat och trots att jag var jätte dålig så åt jag fem mackor (!) med massa grönsaker och ost! Det var ju vegetariskt annars hade jag nog haft på skinka! Hade tänkt att ta ägg också, men NEJ. Jag är som ni vet väldigt kräsen, min mat SKA vara ekologisk, jag gör undantag i skolmatsalen (jag jobbar på att få den miljövänligare) och McDonalds är också ursäktat för att jag har cravings för det stället.. Annars försöker jag verkligen att ha koll på var min mat kommer ifrån. Så när jag får se KRITVITA ÄGG (de blir inte bara så där vita, vi har haft höns sen typ alltid och vi har aldrig någonsin fått ett enda ägg som var så där vitt) plus en sån där äcklig rosa stämpel. Pappa sa att man måste stämpla äggen för att få sälja dem...

Skitsamma, jag äter INTE stämplade ägg!!


På sängen när vi kom låg det två karameller på överkastet. Äckliga karameller, men jag tog dem ändå, och gav dem till systeryster, som kom med en kärleksförklaring!




Helgen

hellu!

Jag lever!!! Det trodde inte jag i förrgår kväll när jag kom hem från kursen*, hade sprängande huvudvärk och lät som en kråka när jag pratade. Mådde verkligen skit. Men igår sov jag nästan hela dagen och det var nog vad jag behövde. Det känns väldigt mycket bättre idag! Har kommit hem till elevhemmet, så håller på och plockar lite..

*Jag går en kurs för studiefränjandet som heter Miljöambassadörerna Örebro, och i helgen har vi gått på en ledarutveckling.

Mitt egna bidrag

Jag kan andas genom näsan igen!! Tack vare en massa saltvatten<3

Men, det jag vill säga idag är att fredag, också känd som veckohandlar dagen, tycker jag att ni ska se till att ha en tygkasse, eller om ni är hungriga eller flera som äter i veckan, kan ni ha många tygkassar.

Jag tänkte att det här kunde vara mitt bidrag till tävlingen (jag kommer inte skänka pris till mig själv men jag gillar att tycka och tänka om saker).

Låt säga att jag har köpt nya jeans och sen så slits de ut naturlig väg. Nu kan jag inte använda dem längre. Omedvetna Drama hade bara kastat bort dem. Men inte medvetna drama inte, hon klipper lite och syr lite och vips har hon en tygkasse!

Vad har ni för idéer?


Såpodling!

Det var många som undrade vad det var, och jag fattar det. Det var något som Onda Drama kom på igår. När hon spelade farmville. Där odlar man massa saker, därför skulle jag vilja prova att "odla" såpa utanför datasalen, alltså hälla ut såpa utanför. Och såpa är rätt halt..

Ja, har varit i skolan, kämpa som fan med en diktanalys vi skulle redovisa idag. Det här påbörjades igår kväll, när jag kommer till skolan "vi ska inte redovisa idag" istället ska vi få hela nästa gång och göra det på, så istället för redovisning ska vi skriva ett fett arbete, kul-.-

Jag är dessutom MEGA förkyld, kan inte andas och har feber. Jag är alltid varmare (är jämt kall annars) när jag har feber, det är ju lite skönt, men det jobbiga är att febern tar över mitt komihågcentra i hjärnan.. så jag är mycket dummare än vanligt idag. Bra, jag ska nämligen på miljökurs, då är det ju verkligen skitbra och inte ha alla getter i hagen..

Jag är den trevligaste tonåringen jag känner..

Det är enormt störande och vara så beroende av sin skoldator. Man får inte installera eller uppdatera ett skit, läraren är jämt på språng (han med makten och lösenord till adminkontot) och nu, tack vare det kommer jag inte in på mailen-.- SKIIIIIIIIIT!!! Nu måste jag gå till han läraren. Bäst för han att han kan bli klar under min håltimme imorgon, för jag måste ha tillbaka den sen. Jag har ett X antal PM och det där pissiga enkät saken till Projektarbetet. För att inte tala om Projektarbetet som jag kastat in under skohyllan så här i körkortstider...

Bara så du vet kära innehavare av admin lösenordet, fixar du inte detta illakvickt, så kommer jag starta en såpodling utanför datasalen. Såpodling? Ja, en sån där man odlar såpa? Va? ja, du kommer få se..

veckans blogg!

Men herregud, det börjar gå utför, det är ju veckansblogg dag idag!!!

Idag väljer jag en söt tjej som började läsa min blogg och kommentera, snäll som jag är skulle jag gå in tillbaka och svara och BANG blev jag fast! Hon skriver om sin egna dag, men på ett sånt fint sätt och jag gillar henne verkligen, särskilt hennes blogg jag. Här har ni Amanda!

sammanhang..

Jag är jämt deppig, kul blogg-.-

Det roligaste hittills som har hänt idag är att det går och välja ekologisk studentmössa!!! Gissa om jag blev lycklig!!!!

Någon som är mer tragisk än jag är Tyra Banks, är det någon som kollar på henne nu? Varför ska du värdera hennes sexliv?? Jag fattar att generationen över tycker att det är fel, men hallå, håll det för dig själv. Och plötsligt känns Freud (den sexistiske psykologen) väldigt bra, hoppas att vår Tyra forskar lite på honom. För oavsett vad hon tycker ("hjälpa"?? det är inte att "Hjälpa") så ska man inte kränka tonåringar till att tycka det som hon gör...

Sen tycker jag att alla ska köpa en tygkasse!


kuggad

FUCK OFF!!

Jag hade en jäkla pissuppkörning som jag misslyckades med! Mår skit och vill bara sova och äta choklad..Nej, skoja bara. Jag vill ha En pilbåge och en pil vars spets är av Flinta, det är det vassaste stenslaget va?

Dessutom vill jag ha skjuts till vägverkets kontor i Lindesberg, enda är att ni måste ha rum för en pilbåge och Drama...

Tävling!!!!

Jag har blivit inspirerad av tidningen LEVA!

Jag tänker göra något åt klimatkrisen. Eller ja, jag gör ju en del med plastpåsens kampanj och så. Men här kommer en tävling på temat!

Det du ska göra för att delta: Vi slänger ungefär 10kg textiler per år per person här i Sverige. Du ska skriva ett inlägg på din blogg (har du ingen blogg mailar du mig [email protected] och jag publicerar det här istället) poängen med det hela är att folk ska bli mer medvetna. Att man kanske ska köpa mer kvalité istället för slit och släng kulturen. Det viktigaste i inlägget är att du berättar att vi slänger så mycket textilier samt en idé på hur man ska minska det.

Priset: kommer anpassas mycket till det du skriver, garanterat en tygkasse dock. Men vad innehållet ska bli är som sagt inte helt hundra procentigt bestämt!

Jag är enväldig domare och kan inte överklagas, och jag väljer vinnaren efter den som jag tycker har bästa idén på hur man kan lösa problemet. Det kan bli flera vinnare. Den här tävlingen håller på till den första oktober

"jag hade ingen diskus"

Dagen blev just lite bättre, ett telefon samtal med Nacksvingarn<3

Hon och jag pratar på. Helt plötsligt out of nowhere hör jag något som låter som porslin som krossas
Jag: Nacksvingarn, krossar du glas
Nacksvingarn: nej, det är tallrikar


(för er som är nya är nacksvingarn min äldsta kusin och en av mina bästa vänner!)

Frågestund!

hellu!!

Jag har tappat lusten för allt. Eller nej, inte allt, sova vill jag göra. Varför? jo, därför att jag är trött..Det är det jag tänker på nu, jämt och för alltid. Jobbigt. Jag borde sluta tänka på det..

Därför har jag frågestund. En sån då ni INTE frågar mig, utan jag frågar er, behöver lite inspiration!

1. Vem betyder mest för dig i hela världen?

2. Ditt bästa miljötips?

3. Vad gör du för att må bättre i din vardag?

välj en eller flera frågor och svara på!

orka

Jag är sjukligt trött. Och min mamma tvingade mig att gå upp vid halv sju. Då kom hon in, är du vaken, gommorron! Sen tände hon den där jäkla lampan och kom in en gång i halvminuten och undrade om jag gått upp än. Varför jag flyttade hemifrån..

Nu ska jag till skolan och skriva ett PM och sen jobba med jäkla enkäter på svenskan. Det suger. Hatar det. Nu ska jag byta lite kläder!

Jag älskar mina grannar?

Är det bara jag, eller är det faktiskt äckligt när man häller filmjölk på golvet i trappuppgången??

Kanske är det bara "kul" när man halkar i det? Vad vet jag, går ju inte naturbruk-.-

Låt dig inspireras!

Yes!! Allas vår Miqa har börjat använda Godstart.se, varför inte haka på trenden du med??

Det går i stort sett ut på att du skänker pengar, utan att bli av med ett öre. Det här är alltså inte en sån där jobbig "åh, gå med här, nu får Drama hundra biobiljetter" Nej, det här är mer "åh, gå med här så har BRIS mer pengar till sin verksamhet!"

För att komma till rätt ställe, tryck på det där enorma blinkande hjärtat längre ner vid länkarna, eller GODSTART.SE

Fairtrade

Min älskade rumskompis och jag har haft ett antal diskussioner om KRAV. Därför när jag kom med min cola (inte den vanliga)...

Hulken: är det där KRAV eller?
Jag: nej.
Rumsvännen: nehe, vaäredå?
Jag: Fairtrade
Hulken och rumsvännen: VA?
Jag: Fairtrade
Rumsvännen: Och vafanäre?
Jag: De är när man ser till att arbetarna fått ordentligt betalt och att det inte är barnarbete..
Rumsvännen: himlar med ögonen
Hulken: håller sig för skratt

Så, nu vet ni vad FAIRTRADE är, på ett ungefär i alla fall! Det har inte mycket med miljön att göra, men vi vill ju alltid vara goda medmänniskor?

Tonårspojkar->Hulken

Jag gick och la mig vid ett igår, tänkte mig en myspysarnatt med me, myself and I.

klockan kvart över två ringer porttelefonen som FAN. Jag kvicknar till efter en och en halv minut av det jäkla tjutandet. Tänker att det ger sig. Efter ytterliggare en och en halv minut inser jag att det kan vara rumskompisen som glömt nycklarna (man känner andra genom sig själv..) det var det inte. En som jag känner på elevhemmet, som är rätt nära med rumskompisen, var det. Hon hade nämligen hans nycklar.

Han stod och knackade på hennes dörr, jag försökte säga att hon nog inte var hemma. Inget han ville ta in. Så jag struntade i honom, och gick och la mig. Två minuter senare insåg han att jag hade nog haft rätt. Han knackar på min dörr, "fårjagsovahär?". Som den goda medmänniskan man är tjugo över två, så ja. Han började berätta massa saker. Ibland handlade det om festen. Sen snackade han relationer. Jag började misstänka att min vän var lite på lyset.

Vi skulle sova. "fårjaghållaomdig" Jag håller på att dö av trötthet, så visst. Du får rita i mitt ansikte, bara jag får sova. Han fortsatte prata. Han sa mycket dumma saker, så ibland skrattade jag "jagblottarminsjälochduskrattar" efter att han berättat om festen. Jag håller in bubblan av skratt. Tillslut slutar han prata. Och äntligen får jag sova!!! Nej, kanske inte riktigt, I ca en och en halv timme känns det som om HULKEN ligger bredvid mig. Det låter som om någon krossar hela jäkla Asien. Det börjar bli varmt, jag kryper närmre kanten, för att det ska bli behagligare temperatur. Han följer efter. Snart är halva Drama bredvid sängen GREAT!!

Fulla pojkar tungt. Till och med när de kickar ner kompisen på golvet. Jag fick lov att sparka på hans smalben ett tag, han låg så jakla nära, så jag var intryckt mot garderobsväggen och kunde inte använda händerna att slåss med. Min röst hördes inte över snarkningarna. Men efter ett tags sparkande fattade pojken vitsen.

Två gånger vaknade han. Han ville hålla mig i handen de gångerna. Jag vaknade då, och de FYRA gånger han råkade slå mig i huvudet och de fem gånger mina ben blev nerknuffade till golvet.

Min kära hulken minns inte ett skit, och bad lite om ursäkt. Jag skrattade, lite rolig var han allt. Biverkningen är att mina lakan stinker sprit och svett.

Jag vet inte..

Hej

Har sovit NADA i natt. Men jag har varit på marken idag. Köpte sex donuts, till mig själv. Bra att ha sak. Älskar sånt. Har också köpt ubuntu cola (fairtrade märkt) och lite juice. Jobbigt med frukost utan juice kan jag lova!!

Mitt liv

För FRIDAS skull, så här ser livet ut i Hällefors.

Jag vaknar (oftast försent). halvspringer med alla mina prylar till skolan. Jag har ingen nyckel till mitt skåp (jag tappar bort saker ibland, jämt, ofta) så alla böcker jag behöver för dagen ligger i min famn. Därför tar jag sällan med mig datorn till skolan. Den är tung! I skolan halvsover jag till första rasten, då äter jag frukost, sen går jag in i en halvsovande bubbla igen. Lunch, i skolans matsal, där har de äcklig mat och så hög volym att man inte kan prata med varandra.

Efter skolan har jag troligen något möte rörande elevrådet. Jag sitter som "ordförande" i tre av kommitéerna. Så luciashowen, matrådet och själva styrelsen tar upp en del av min tid. Sen har jag teater också. Förutom det brukar jag hänga hos tiger, eller hos fru tiger (hans flickvän) eller hos militären, eller systeryster. Alla boendes på elevhemmet. Men allt som oftast pluggar jag.

Hade det funnits McDonalds här hade jag varit stammis. Men i lilla Hällefors finns det bara pizzerior. Den bästa är en bit bort, så sällan det med.

Så här ser livet utanför Malmö alltså ut;)
Jag måste börja göra roligare saker..hmm, vad??

Dramas lista!

Ibland känner jag att vi inte tar vara på oss själva riktigt. (eller vi och vi, jag känner att jag borde bry mig mer om mig själv) Därför tänker jag lista fem grejer som gör att jag är glad och känner mig lycklig just nu, just här!

1. Jag har klarat av halva körkortet!!! Jag har bara uppkörningen kvar. Jag var inte ett dugg nervös innan jag kom in och skulle skriva provet. Jag är bra på att skriva prov (jag går samhäll). Efter tjugo minuter var jag klar. (när jag skrev upp för traktor kortet för tre år sen gjorde jag misstaget att gå tillbaka och ändra på frågor, jag hade rätt från början) Det var då nervositeten kom. Den där ikonen "avsluta provet" stirrade jag på i en halvminut. Måste jag hit igen? Lyckokänslan när jag klarade det! Satt och storflinade, klar först. Var nära att ställa mig upp och dansa. Jag fick behärska mig när jag gick ut, pappa var och fixade med ett jobb, så jag kände bara en tjej där ute som jag snackade med innan, hon MCtjejen, var den första att gratulera mig. Jag tog alla trapporna ner. Hoppade ut på parkeringen (fortfarande med världens flin) och kramade om min kära pappa!! Först nu som flinet kan titta bort någon gång ibland!

2. Jag har fått så många gulliga kommentarer!!! Att ni verkligen läser det jag skriver och att ni bryr er och att det finns människor med viljan att förändra saker till det bättre. Det gör mig lycklig!!

3. Att jag i framtiden ska få träffa Mariqa! Hon är lite av min idol och jag ska få träffa henne!! Jag bjöd mig själv mer eller mindre, men skitsamma. Jag ska träffa henne sen (när jag har råd att ta mig dit), det som gör mig lyckligast är att hon också verkar glad för det!!

4. Att jag har världens finaste vänner!! Tiger undrade vad jag skulle göra ikväll, då svarade jag att jag skulle låtsas som jag inte brydde mig ett skit om att de flesta har dissat mig (nej, jag bjuder inte in mig själv mer) och äta en supergod middag och vara glad (bryr mig faktiskt inte ett skit längre). Var det något fanns han självklart på telefon! Och mina tjejer, med systeryster i spetsen, får mig att känna mig som en liten dramatisk prinsessa jämt. Kärlek på det va!!

5. Att farmville funkar på min dator! Visserligen kan jag inte ha med de söta små djuren, men shiet the same! Det roligaste är när man håller pilen över en av sina grannar, då dansar de som om de tagit något. SKITKUL. Har skrattat mycket åt det idag!!

Jag tycker ni ska göra en lista också! Inte på bloggen om ni inte vill, skriv ner en för er själva, man blir lycklig, när man lär sig uppskatta det man har!!

Ibland kan jag inte låta bli bara...

Tillåt mig att le!

Men ni puckon som spammar och sen skriver på er egen blogg "jag publicerar inte spam" har ni alla höns i hönsgården???

Alltså, mer dubbelmoral får man ju leta efter.

Jag vet att ni är ute efter mer kommentarer och mer läsare. Man får kanske mer besökare när man gör så, men man får inte läsare. Skillnaden? En besökare dyker upp en gång, men de kommer inte tillbaka som en läsare och vill ha mer.

Om ni vill få mig intresserad så kan ni LÄSA mitt inlägg KOMMENTERA något som har med det jag skriver om. Och jag tröttnar också på folk vars bloggar jag kommenterar (för jag kommenterar oftast tillbaka trots spam) som bara skriver SV: jaha, okej. Vad gör du? särskilt när hela inlägget handlar om vad jag gör..


Varför bryr jag mig?? För att säga något viktigt, KÖP TYGKASSAR!!
Till dig som tyckte jag har en söt blogg: TACK! Det har jag faktiskt, men grejen är att mitt innehåll är precis lika bra, det skulle du veta om du läste=)

Och vinnaren är!

Hade egentligen tänkt att tävlingen inte skulle bli av. Det har varit så dåligt intresse. Men en självklar vinnare uppenbarade sig, MLI, hade ett fantastiskt bidrag. Läs och beundra den här kreativa människan!!!

Till Emelie: Memory för djur är verkligen en skitbra idé! Och maila mig så jag får din adress och kan skicka hem priset till dig!

Jag borde äta mer lördagsgodis!

Jag har verkligen massor av saker jag borde göra, men vafan, det är ju lördag! (dvs jag skiter i de måsten jag inte vill göra) Men jag vill göra lite fint här, så man kan gå omkring. Dammsugaren är tydligen ute hos någon annan...så det går inte och dammsuga, men jag kan ju i alla fall plocka ihop lite saker. Jag skulle gärna vilja träffa någon kompis idag..men vi får se hur det blir.. gillar inte att behöva fjäska..

Skulle vilja rädda världen också, räcker en lördagseftermiddag tror ni?

Marknadsmat<3

Godmorgon!

Så, ännu en dag utan sol, men det skiter jag fullkomligt i. Det finns ju massa marknadsnougat i stan. Jag ska äta massa^^ Även munkar, MUMS!! Vill inte lägga ut massa pengar på krimskrams..antar att det blir så ändå. Fast NEJ, det ska det inte=)

Vad gillar ni bäst med marknader?

Sup på du!

Hällefors marken är här. Eller, den börjar imorgon. Redan idag så har tivolit dragit igång. Marken är något alla ser fram emot här i staden. Jag också. Imorgon har jag tänkt hänga med en kompis. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. plugga och städa kanske?

Det de flesta andra hälleforsarna gör är supa järnet hela natten. Men jag gillar ju inte alkohol, och när jag är med, väljer jag bort alkoholen. Jag har mina skäl, det självklaraste är att jag tycker det är äckligt, varför tvinga i mig något jag inte tycker smakar gott? Nej, det gör jag inte. Anledningen till att jag inte vill ut i natt är att jag inte tänker gå själv omkring här mellan saker. (tivoli gubbarna har utmanat ett gäng fjortiskillar med slagsmål, vill inte hamna emellan om man säger)

Dessutom gillar jag inte när folk säger att jag är "så jäkla dryg" bara för att jag inte dricker. Jag blir lite ledsen när jag hör sånt emot mig. Jag är ju precis som alla andra människor mån om att passa in. Därför krävs det en del när alla andra dricker och jag låter bli. Bara för att jag låter den där drycken vara blir jag tydligen inte lika avspänd som dem. Men där har de fel, jag har oftast roligare än dem till och med (jag minns ju till exempel vad jag har gjort och inte) men jag har en tråkighets stämpel som jag inte gillar.

Jag har faktiskt inte ett dugg emot att du dricker, ditt liv. Jag kör lite "sköt dig själv och skit i andra" Men ge fan i och ge dig på mig bara. Och, drick KRAV märkt!

Gun!

Här kommer jag att beskriva Guns blogg. Och jag tänker säga.........

Förståelse

Det fina med min tolkning av den här utmaningen är att jag inte behöver utveckla det mer än så!


Håller ni med, är det så?

I den här utmaningen så ska även jag uppmana någon att beskriva Dramaqueen (min egen blogg) med bara ett ord.

Den lyckliga är...
MLI

Update!

Vet ni vad DRAMA HAR GJORT IDAG klarat teoriprovet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vad har ni gjort idag^^?

Den bästa ledaren!

Jag är stolt över mig själv!

I onsdags kom en extremt jobbig tjej fram till mig.
Dryga tjejen: Asså, du har inte sagt till mig att det har varit elevråd.
Jag: Nej. (det har jag ju inte, tänkte gå efter det här, men det gick hon inte med på)
Dryga tjejen: Ja, men du måste faktiskt göra det. Du får fixa... (hon babbla på som fan. Jag var inte riktigt på humör och det bara brast.)
JAG: Ja, det sitter alltid lappar på väggen. Du kan läsa och hålla koll på det själv. Du är ju faktiskt arton. (utan att låta bitchig sa jag det)

Min lärare och en klasskompis tittar förvånat på mig.
Klasskompis: WOW Drama, Bra jobbat!
Läraren: Bra Drama!

Det hör inte till vanligheterna att jag biter ifrån. Jag brukar ignorera sånt här. Folk kanske har dåliga dagar (sånt blir inte bättre av att jag blir arg på dem) eller så orkar jag bara inte bry mig. Men den där bruden har varit jobbig sen jag blev ordförande. Så, ja. Nu har jag satt henne på plats.


En som behöver en hobby!

Jag är i slutfasen av mitt körkort nu. Därför har jag viss frånvaro i skolan. Men det är inget jag är bekymrad över. Jag pluggar skitbra hemma. Jag missade två månader i rad (mer eller mindre) förra året i skolan och lyckades få vg eller mvg i alla ämnena (matte b aka skitkursen gills inte och inte heller idrott där läraren inte gillade mig och var taskig, ett annat inlägg) så jag vet att jag kan om jag vill.

Det är mer csn bidrag som är problemet då. Men ja, jag är sparsam, så NEMA PROBLEMA för mig. Jag fokuserar på körkortet just nu bara. Sen tar jag resten. Har lätt för att lära mig om jag är på det humöret. Mitt problem är att en del verkar ha svårt att låta mig sköta mitt. De flesta har vant sig (var ju som sagt var borta typ två månader förra året) men en del har seriösa problem.

Som idag. Då fick jag en föreläsning. Summan av kardemumman "Du borde vara i skolan, den kan man inte skjuta upp. Det kan man med körkortet" Den här människan har tydligen ingen förståelse. 1. Bor man tre mil från allt, får körkortet en helt annan innebörd, särskilt om det går två bussar per dag förbi (fem kilometer till hållplatsen bara) och inte en enda på helgen. 2. Har man lagt ut ett antal tusenlappar på kunskap som är rätt färskvara (det går bättre om man gör allt i ett svep menar jag) så vet man att man inte vill lägga ut de där tusentalskronorna en gång till. 3. Sist jag kollade var det här mitt liv? Men det kanske bara är jag.

Så. Eftersom jag inte orkade ta den diskussionen då, när jag fick den där jäkla föreläsningen, gör jag det nu (eller nyss då). När hon bara kom och talade om hur JAG ska leva MITT liv, blev jag chockad. "Du måste vara mer i skolan" vad fan har hon med det och göra? Så länge jag gör det jag ska är väl det upp till mig? Jag kände mig faktiskt kränkt, vem fan är hon att döma???


Man lär sig något varje dag

Jag och elevhemspersonalen hade nyss en liten konversation.

Elevhemspersonalen: Vet du vilka som bor där?
Jag: ja, men jag vet inte vad de heter
Elevhemspersonalen: okej, aja. Vi ringer på här.
De kliver ut.
Elevhemstanten: pekar Nu vet du vilka som bor där!

Veckans blogg: miljövännen!

Såå, det är veckans blogg dag idag! Och eftersom jag är inspirerad till tusen idag. Inom miljöområdet menar jag.

Det finns ännu en brud i bloggvärlden som bryr sig om våran kompis naturen. Hon som gillar moder jord. Därför gillar jag henne. Till skillnad från mig är hon mer insatt i politiken och samhällfrågorna. Det är inte jag, jag är mer inriktad på konkreta saker vi kan göra. Men hon har koll på omvärlden och vad länder runt om oss gör för att förbättra klimat förändringarna.

Ladys and gentlemen här ger jag er.....

LADY GREEN


En riktig sopig soppåse!

Plastpåsens kampanj HÄR!!

Det som för de flesta av oss verkar vara anledningen att vi då och då köper en plastkasse med maten på ICA är att man behöver en soppåse. Det är kladdigt och äckligt och då blir det gärna en plastkasse. Här är några grejer man kan tänka på när man har plastkasse som soppåse. (Min kusins mamma använder det till exempel inte, hon har bara en hink)

* Det finns faktiskt nedbrytbara plastpåsar. Den som jag har hittat finns på Konsum! Det tycker jag är jättebra att ett sånt här kooperativ av matvaruaffärer börjar ta ansvar!! Frågan som vi alla ställer är när till exempel ICA hänger på? Ingen vet. Men välj den här kassen, eller en annan nedbrytbar. Vet ni fler ställen man kan få tag på nedbrytbara kassar?

* Sopsortera mera! Om du sorterar ut saker som du inte behöver vara i påsen krävs det betydligt färre påsar, du slipper springa upp och ner till sopinkastet. Istället kan du med gott miljösamvete slänga alla konserver och plastbitar på sopstationen! Sopsorterar du?

* Hittar du ingen sån där nedbrytbar kasse, välj i alla fall en plastkasse som är gjord på återvunnet material. Det är många affärer som har börjat med det. Bland annat LIDL och Panduro, det brukar stå på deras påsar, där uppmanar de samtidigt att du som konsument ska använda påsen flera gånger. Det står med mycket små bokstäver, å andra sidan så finns det ju faktiskt där!! Betyder plastpåsens material något för dig när du väljer ut den?


Trött!

Har varit hemma och så. Förbannat trött på morgonen. Jag har en lektion nu på morgonen.. Sen en på eftermiddagen, kanske. Ingen vet.

Mitt emellan ska jag fixa med plastpåse kampanjen. Plugga. Städa lite. Sova skulle vara skönt. Men det inner jag egentligen inte...

Vad ska ni hitta på??

Kick off på plastpåsens kampanj

Delta gärna i min lilla, lilla tävling! Jag tycker ni kan komma på någon bra idé, ni är ju skitsmarta!!!!


En annan sak, ni använder ju ofta tygkassen, det vet jag. Men när är det ni väljer bort den till förmån för något annat? Varför gör ni det? Och vad ersätter ni det med?

Om alla sötnötter svarar, så har vi massa material till morgondagens kick off (slutar tidigt) på plastpåsenskampanj!


Nåväl...

hellu!

Ska snart till skolan, vi har sovmorgon idag. Så jag har sovit sött^^

Ska snart kila till skolan. Är inte riktigt på humör. Men man kan ju inte vara det jämt heller..Första grejen på dagens schema är att ha matrådet. Hoppas det kommer folk, blir så jobbigt när det BARA är jag som drar i saker. Brukar egentligen inte bry mig, men idag, då känns det så.

Idag ska jag hem också. För jag ska på körlektion i Lindesberg så jag har ingen möjlighet att komma tillbaka hit. Nåväl, då har jag tid att läsa lite körkortsteori och läsa Lord of the flies (ska of vara där?). Ska läsa tre kapitel till på fredag. Såå..ja, så kan det vara. Har lite samtal jag måste ringa också.

Nu ska jag klä på mig och så. För att bloggen inte ska dö ikväll, så kommer jag hitta på något snart^^

Ett tips^^

hellu people!

Vill uppmärksamma er alla på en startsida där man skänker pengar till goda ändamål, bl.a. finns "ett klick för skogen" och Världsnaturfonden som är miljö organisationer.

Det finfina med det här är att du inte förlorar en enda krona. För varje gång du uppdaterar den här startsidan så skänker sponsorerna fyrtio öre. Skänka pengar utan att kasta bort sina egna, låter det bra?

Godstart.se

Som tack för att du bryr dig kommer en present till dig, i sann plastpåsens kampanj anda.

Du får gärna bara gå med på sidan, men om du vill ha en present så måste du kommentera här och skriva att du vill ha en present, samt hur stor omkrets din handled har. Presenten är ett armband gjort av gamla plastpåsar och ståltråd, BARA de två grejerna. Alltför att plastpåsar inte bara ska kastas. Men för att få tag i de här armbanden (by DRAMA) den här gången krävs alltså att du går med på sidan!

Apropå ingenting alls!

Usch. Fick blodsockerfall idag på svenskan, tack och lov hade jag mörkchoklad i väskan. (det här är en enorm parentes, har ingen direkt poäng) Sist jag fick sånt där äckel fall så stod jag i en skidlift med systeryster. Skit äckligt. Jag hörde att hon pratade, men jag kunde inte höra vad hon sa. Sen blev det helt dimmigt och mina sjuttio kilo började kännas som sjuttio ton. Jag fick ur mig något om att jag inte mådde så bra till systeryster, hon blev orolig och undrade om hon kunde hjälpa mig. Svarade inte. Åkte och sjönk ihop i en hög på ett sånt där picnicbord. Det var snöstorm, så mina föräldrar undrade (lite irriterat) varför vi stannade. Systeryster började förklara. Sen spydde jag.

Min hypokondriker föräldrar blev direkt oroliga. Pappa undrade vad han skulle göra, jag sa att jag ville ha en frukt (inte första gången med blodsockerfall) och han svischade ner i snöstormen. Systeryster och jag satt på bänken, medan mamma pratade om något, ifall jag ville åka hem. (vi hade åkt  två timmar dit, och hunnit med tre galna nedfarter innan, så NEJ)

Sen åkte jag själv ner. De hade ingen frukt på det där stället (seriöst??? här får man för att man är nyttig) så jag fick en kexchoklad. MUMS! (nu kommer poängen snart)

Idag handla svensklektionen om att jag skulle föra in tabeller och diagram i excell. Kanske fick jag inte blodsockerfall, utan en allergisk reaktion?? Och, ifall jag slutar uppdatera så har jag mördat han/hon som gjorde excell så jäkla komplicerat!

Morgonstund..

Gomorron!

Ska snart springa till skolan. Har en tretimmars sittning först. Kul. Så äter nog frukost när jag jobbar på den lektionen...Har precis dushat..Har på mig nya kläder (som jag skaffade igår i örebruu town) mysigt!

Nu måste jag börja packa iordning lite..Är ni snabba på morgonen, hur gör ni??

Till min framtid!

Skriv ett inlägg för barnen!

Gå in på uppdragbarn.se du med och hjälp till du med=)

(hoppas den där länk bilds grejen funkar)
(så klart inte-.-)
(snodde bilden från viktoria..hrm, lånade är ett bättre ord)


Lunes

Godmorgon!

Är beetydligt piggare idag. Men skulle kunna sova ett tag till..Ska snart iväg på engelska och spanska. Har inte gjort det jag skulle till de lektionerna, men jag har inte hunnit. Har sprungit efter galna barn hela helgen...orkade inte igår kväll.. Kommer på något..

Senare  idag ska vi till storstan, jag ska ha en tvbänk och ett par skor. Mamma och systeryster planerar tydligen att ta med hela örebro hem, så jag tänker ta en hyfsat tidig buss hem. Måste plugga. Har ett stort prov på fredag!

Hur ska ni spendera dagen?

Söndagkväll^^

Nyss hemkommen från bion. Jag måste bara ventilera mig. Hällefors ni har ingen humor. Jag skrattade jättehögt åt massa skämt, då var det tyst i den lilla,lilla,lilla salongen. Jaha??? Varför?

Det var tur för systeryster, hon hade kul..åt mig..

så kan det vara! Väntar på att herr och fru tiger ska komma tillbaka från ica, vill inte sitta själv och äta mat. Känns lite sorgligt. De borde vara tillbaka.

Så, vad blir/blev det till middag hos dig ikväll?

En utmaning..

Har fått någon slags utmaning nu när jag varit borta på äventyr i skogen.

Såå..tre plagg jag kommer dissa i höst är:


skinny jeans, tighta jeans utan stretch. Här är lida pin för att vara fin VÄLDIGT befogad. Jag menar, man kan ju inte ens SITTA ner, och det är en grej i mitt liv jag värdesätter, att jag kan sätta mig ner, plocka upp saker jag tappar och så. Därför, inget sånt här!!



Högklackade vinterstövlar. Visst det är verkligen skitsnyggt. Vad som inte är så kul är när man går där, vips kommer isfläcken fram och du halkar rejält och bryter alla ben i kroppen. Är det så du tänker spendera hösten/vintern?


jeansvästen. Sa ju att jag inte är förtjust i tighta material som man inte kan röra sig i. Och den här jeansvästidén hämmar ju den viktigaste rörelsen av dem alla, andningen. Har blivit begåvad med ett större decolltage, och om den där jeansvästen ska stängas så kommer jag ju se ut som en ihoptryckt..drama? Skitsamma, inte för mig!!

Jag utmanar:
FRIDA
AMANDA
VIKTORIA

Här är förklaringen..

Jag vill dö, då kommer jag äntligen få sova ut????

Dålig uppdatering. Jag har varit barnvakt. Jag ska banne mig leva i celibat tills jag blir skitrik och har råd med folk som kan hjälpa till hemma och med barnen. Alltså seriöst. Jag älskar de där små liven, de är tre (fortfarande) men make till ENERGI..

Det började exakt när vi vaknade igår morse. Min mamma och min faster har fått för sig att jag och systeryster uppskattar att vakna av att en två, fyra och sex åring hoppar på en. Olika varje gång. Samma sak varje gång är dock att mamma och faster står i dörröppningen och skrattar.

Vi skulle fiska kräftor. I vårt område samlas alla grannar och vi gör det till en gemensam fest (?). Jag och systeryster orkade inte med en enda gång och vittja burarna. Vi använde tiden till att sova, vila..

Igår var det ju också en viktig fotbollsmatch, kände mig lite som en fotbollsänka (systeryster kunde absoluuuuuuut inte missa matchen). Men, uppfinningsrik som jag är satte jag på en film "Nu har vi pyjamasparty" Alla tar på sig sina pyjamasar utan problem. Vi (jag) slapp också titta på bananer i pyjamas, för den kunde jag verkligen inte hitta...

Sen när vi äntligen vräkt i oss chips, popcorn och choklad (systeryster tittade fortfarande på fotboll) skulle vi sova. Eller stora killen sov redan på golvet. Men jag väckte han och övertalade han att gå upp och lägga sig i sin säng (våningsäng) så jag slapp bryta ryggen. Tjejen låg i sin säng. Bara lillkillen kvar. Jag försöker få honom att lägga sig i sin säng. Det gick inte. Filmen var fortfarande på och han skulle absolut sitta på sin storasyster. Som blev arg. Jag undvek att storebror vaknade. Tillslut somnade även lillkillen vid tolv (då satt systeryster och jag och drack cola)

Jag och systeryster satte på lejonkungen, så vi kunde titta på den (finns det någon bättre film???) och ifall barnen vaknade kanske de skulle titta på den istället för att sätta sig på mig.. (ack vad godtrogen jag var förr i tiden)

Vid tre reste sig lillebror och gick mot ytterdörren. Jag och systeryster kastade oss efter honom. Han ville tydligen ha saft, vid tre kan han få vad han vill. När han druckit upp allt (fem deciliter) så skulle pojken absoluut ha välling. Jaja, bara han skulle sluta skrika. Självklart tar vi den stora, som inte går in i micron. Jag la flaskan ner. Det blev välling överallt. Kul. Vi torkade upp. Sen skulle vi ge vällingen till det skrikande barnet som inte skulle överleva utan vällingen. Han låg och sov.

Den lilla pojken fick sova bredvid mig då. Men inte kunde han ligga i SÄNGEN. Pojken låg bredvid, sparkade på en enorm golvlampa (jag låg mitt i rummet på en madrass). Jag försökte lägga han i sängen..väck inte den björn som sover..

Dagen efter, kommer lillebror på att alla borde få vakna till hans huvud dunkandes i träkarmen på sängen. När jag sa till honom att sluta började han sjunga. Satte på Mumin. Fortsatte sjunga.

Jag har sovit ungefär fem timmar i natt, totalt. Och ihopsittande längsta sömn är fyrtiominuter. Jag vill dö!

grejt

hellu

är hemma idag. Min dag suger. Och jag tänker daghelvetet fortsätta suga. Tänker äta mat och vara deppig. Har ingen telefon så jag kan inte ringa en vän så jag får prata. Ingen av dem är inne på msn. Jag vill inte snacka med mamma. Har feber (vet att jag är ännu mer dramatisk då) och då kommer mamma snacka svininfluensa igen... INTE riktigt vad jag behöver.

Jag behöver choklad. Hejdå.

godnatt eller nåt

Inser att jag borde gå och lägga mig. Vill till skolan imorgon. Men försover jag mig skiter jag nog i det och jobbar hemifrån. Stör mig enormt mycket att jag inte har en fungerande alarmklocka. Min stackars forna väckarklocka (den som jag hade när min mobil lät som ett brandlarm x2 på morgonen) har sagt hej då. Den tickar fortfarande..men den ringer aldrig. Även om jag ställer den. SUCK!

Var är min mobil? Var är mina nycklar? Varför tappar jag alltid bort saker?

Underbara Gun

hahaha. Jag vet inte hur man printscreenar (tacksam för visat stegförsteg) så ni får kolla själva. Under förra inlägget.

Men dagens skönaste kommentar..appropå det här inlägget så spammade jag Gun och som svar..

Svar: tack för din spamkommentar;D

typ iallafall. Alltså helt jävla fantastisk människa. Jag ska lätt börja svara så;)

Hahahahahhahahaha, tack för ett gott skratt GUN!!





till Miiqa: finns ingen prt sc på min dator..
till ALLA: min dator kan dööö..precis som den alltid gör i skolan. När jag behöver den. Suck, vill ha en ny..


En blok

Ni minns veckans blogg från förra veckan? Nu har hon en tävling där man kan vinna hennes bok, eller blok, som hon kallar det. Det är texter från hennes blogg som är extra bra som hon satt ihop till en bok. Kul va?

Jag vill väldigt gärna ha den, vill du?
titta in HÄR om du inte vinner tävlingen kan du ju alltid köpa den..


Coolaste människan på planeten

Imorgon ska jag och systeryster fiska kräftor med våra småkusiner. Den äldsta är sex, sen fyra och minstingen två. Det är väldigt underhållande att passa de barnen. De två äldsta behandlar systeryster som en gud. Särskilt fyra åringen. Om systeryster sa att hon skulle sluta äta glass skulle fyraåringen göra det också. Anledningen? Ja, systeryster gör ju det. Sexåringen har väl såsmått insett att systeryster inte är någon gud, men tycker fortfarande att hon är en av de coolaste människor i hela planeten. (det är hon inte..)

Två åringen och jag är väldogt tighta. Vi brukar gå på promenader tillsammans, ofta för att titta på hönsen (hatar fåglar) titta på katterna (han hittade våran lillekatt) och kossorna. Och att titta på pappa. Det häftiga med min pappa (hans morbror) är att han har massa coola maskiner som lillpojken får vara med. Fyraåringen är också ett fan av min pappa. Och alla andra barn..

Tur, för både jag och systeryster kan komma på roligare saker än att tvätta en traktor (jag är redan uppe i hundra, bara jag skrev den meningen) Men folk (lite yngre människor) har börjat bråka om vem som ska få tvätta den..visst bråkas det när jag ska tvätta den där enorma maskinen med, men inte för att jag vill göra det. Ett sidospår..

Nåväl. Våra småkusiner är väldigt mysiga och de älskar oss. Jag älskar dem med. Men mest älskar jag att för de där småliven är jag bland de coolaste människorna på planeten. Ungefär som Obama är för mig..


Mer om tygkassar

När vi har snackat plastpåse och miljöförstöring förut har de kommentarerna som jag fått tytt på att problemen är att komma ihåg tygkassen samt att man vill ha plastpåsen till soppåse. En annan grej var att man inte hade någon påse..

Komma ihåg tygkassen kan man lösa på flera olika sätt. Man kan till exempel alltid lägga en tygväska i bilen, handväskan, hallen eller kanske i cykelkorgen. Det du ser precis innan du går ut kommer du ihåg, lägg den väl synlig så plockar du enkelt med dig den när du går. Och har du långt till affären (flera mil kanske?) är bilen ett bra ställe att ha påsen i. Cykelkorgen om du cyklar dit, ni fattar?

Och till er som vill ha plastpåsen som soppåse. Så finns det nedbrytbara som enligt vissa är betydligt bättre. Jag har inte jättekoll på det området. Men det verkar bättre..ska läsa på lite..

Och om du inte har någon tygpåse så finns det jättemånga ställen du kan köpa det på. The Body Shop har lite mindre varianter, men väldigt fina. Sen har ju de flesta matvarukedjor tygkassar som du kan köpa för under tjugolappen. Konsum har fairtrade märkta.

Vad gör att du inte använder tygkassen, och istället väljer plastkassen?

Drama sammanfattar dagen

Hellu people!

Skolan är slut för idag. GÖTT!!

Nu ska jag diska, städa och sånt. Tråkigt värre. Är väldigt trött också..Vill nog sova lite hur som haver.

En väldigt spännande grej vi fick (från en övrigt fantastiskt tråkig naturkunskapslektion) en kul läxa. På en vecka skulle vi spara alla metaller vi annars skulle slängt i soporna. (eller som hon uttryckte sig "soppåsen", ehh..SOPSORTERING??) Sen skulle vi kolla exakt vad de innehåller..

Jo, nog för att vi slänger mycket metall, men plasten då????

Torsdagen

Godmorgon people

Huvudet SPRÄNGER..ska försöka få i mig lite te och annan frukost och sen skolan. Jag vill ha helg så jag slipper skolan, så jag kan sova ut och vila upp mig från alla himlans bassilusker som finns här omkring..

Jaha, snart helg. Hoppas att min engelska lärare är sjuk imorgon. Eller inte i skolan i alla fall. Då slutar vi tidigt. Redan vid tolv, annars håltimme och sluta fyra. Orkar inte med sånt trams imorgon.

Vad gör ni för att undvika att bli sjuka, och förbättra ert immunförsvar?


Veckans visaste blogg

Hej alla!

Nu är det ny vecka och det innebär en ny veckas blogg som jag tänker inspireras av och som ni kanske också får något ut av.

Den här bloggen har jag valt därför att jag känner att den verkligen fyller en funktion i bloggvärlden. Det är lite svar på kurator, fast nu kan ju alla av oss hjälpa till med våra egna erfarenheter och vår kunskap. Jag pratar självklart om Livsvishet skriven av the one and only, egoinasmamma. Hon gör ett väldigt bra jobb.

Jag gillar verkligen idén att man skriver sin fråga, hon säger sitt, sen lägger du och jag till mitt. Då får man flera olika perspektiv och då är det oftast mycket lättare att bilda sig en egenuppfattning (för personen med det faktiska problemet) om man har flera perspektiv att använda sig av. Helt klart värt ett besök!!


Det rullar på..

Hemma. Mår lite bättre. Har haft elevråd. Vi var fyra stycken där, inklusive den läraransvariga. Vart är alla andra??? Ingen vet.

Jag och tigern gjorde en avstickare på ICA och där köpte jag lite grejer som ska göra mig mer frisk. HATAR att vara sjuk. Nässpray och sånt håller inte i längden..Var hos honom ett tag. Åt en kaka (han hade läxa, och man måste hjälpa sina vänner med saker..konditiori hette lektionen) med ett konstigt namn, såg konstiga ut men smakade riktigt bra! Sen tog vi mat to go -från elevhemmets grillkväll, blåste supermycket och tigern skulle göra något med militären..Enchiladas..Jag ska sova..äta choklad och plugga. 

See yah! 

Min dag idag..

YOU GOT TO BE KIDDING!!

Vem tror ni inte har dragit på sig världens förkylning, halsont och feber???? Jag blir såååååå trött på mig själv. Men jag klarar inte av att missa mer i skolan. Kommer gå dit nu på eftermiddagen, om jag inte svimmar och dör på vägen. Ingen vet..

Jag har också tappat bort min mobil. Den har laddat ur (mamma och pappa har väl hets ringt när jag inte svarat) fick låna en kompis mobil och ringa den igår. Letat igenom mitt rum också.

Ska duscha, äta en panpizza och dricka sju liter vatten, sen skola^^

Tio saker som jag är bra på..

Jag låg ju och svettades hela förra veckan. Jag trodde att jag skulle missa mycket. Det har jag. Bland annat på Svenska C, till imorgon skulle jag skriva en lista med tio saker jag var bra på. Fine, hur svårt kan det vara? Tog en halvtimme. KLAR! Men när jag kom till klassrummet vi har lektionen i och där listorna ska sitta på väggen blev jag fundersam. En del hade inte kommit på något, så istället för att sätta upp en lapp med inget på, fick man skriva tio saker man är dålig på..Andra hade fem grejer de var bra på..

Är det så illa att vi inte kan komma på tio saker vi är bra på? Vi är bara dåliga?

Här är en lista på grejer jag är bra på. Bara tio av dem då^^

1. Jag är bra på att blogga.
2. Jag är bra på att skriva.
3. Jag är bra på att spela teater.
4. Jag är bra på att genomföra saker.
5. Jag är bra på att läsa.
6. Jag är bra på att organisera mig.
7. Jag är bra på att lyssna.
8. Jag är bra på att tala inför folk.
9. Jag är bra på att uppskatta min omgivning.
10. Jag är bra på att uppskatta mig själv

En röst som motiverar mig..

Jag har alltid haft författardrömmar. Alltså velat göra något som har med att skriva att göra. Alla vuxna och folk runt omkring mig har sagt att "åh, vad duktig du är" "Vad bra du skriver" Och det har självklart betytt mycket.

Men det som betytt mest för mig och mina drömmar är en händelse på högstadiet. Det var precis efter vi börjat sjuan, det hade bara gått några eller någon vecka. Min lärare bad mig och min då bästa kompis i hela världen (jag var dramatisk redan då) in i ett litet grupprum. Jag tänkte massor av tankar, hon tycker vi snackar för mycket, vi har fuskat (det hade vi inte), hon ville meddela att hon nu skulle mörda oss..tankarna virvlade på. Det hon ville säga var att "Om ni fortsätter så här tjejer, så kommer ni gå långt inom svenskan!" inte att om vi håller på så här så kommer ni få MVG av mig, ni kommer gå långt. Det var så coolt och underbart att få höra. Jag kan fortfarande höra hennes röst inom mig. När jag tänker på att jag vill bli författare tänker jag på henne. Hon är bland de bästa av alla svenskalärare jag någonsin haft!!

En annan som har förändrat min syn på hur ungdomar behandlas inom vården och framförallt psykvården, men även hur barn kan ignoreras är den HÄR tjejen


RSS 2.0