Hur häftigt är inte det här?


Johan Ehrenberg



För ungefär ett och ett halvt år hördes jag talas om den här mannen för första gången. En väldigt häftig kille tycker jag. Oerhört engagerad i miljön. Och här ligger fokuset självklart på problemen som finns, men även på hur man kan lösa dem.

Jag stötte på honom av en tillfällighet. I en grannby hade de en festival med temat hållbar utveckling och där skulle jag vara med och göra ett kortare teater och dansperformance. Eftersom bussarna inte går tätt här och jag av någon anledning inte hade tillgång till bil just den här helgen, kom jag tidigare dit. Gick på en föreläsning och såg på en film. På filmen var det just Johan som talade. Det var en häftig upplevelse. Jag tänker fortfarande på den då och då. Det jag lärde mig av filmen var att man inte ska lägga så mycket energi på problemen, lägg istället den energin på att lösa dem.

Visste du att...

...man försöker få igenom september som en helt vegetarisk månad. Vem är på?

Soya concept

Jag tänker nästan alltid på miljön när jag handlar saker. Folk har nämligen den förutfattade meningen att politiker har makt, men kära vänner, jag lovar att din makt som shoppare är så himla mycket större. För helt ärligt så bryr sig tillverkarna väldigt mycket mer om vad vi som handlar tycker än om Andreas Carlgren (aka Sveriges miljöminister) tycker.





Därför bryr jag mig. För att jag sitter inne på så mycket makt. Så när jag köpte kläder senast (i den lokala affären) så var ett av märkena Soya concept. Låter det miljövänligt? Mja, det tycker jag. Men är det så? Har kollat in sidan nu, och ifall det är så, är det något de helst döljer...

En av miljöns dödssynder!

Stämmer det HÄR?  Inte vet jag, men visst kan vi väl vara överens om att rökning är långt ifrån bra? Inte för någon. Så gör naturen, din närhet och luften en tjänst sluta. Det kommer säkert vara jättesvårt och sånt, det säger jag inte. Men ta hjälp, det kommer att vara värt det!!

Rökare: Släng inte fimpar i naturen!

Icke rökare: Låt oss plocka upp fimpar efter rökarna. Det är inte såå äckligt, det finns ju tvål!

Plan B? Någon?



Släck alla lampor ikväll innan du somnar.

Uppfinningen har redan kommit

Det HÄR är seriöst ett stort och svårt problem! Hur ska vi lösa det???? Det är ju liksom inte så att det finns någon magisk manick som man vrider på och så kommer det ut samma produkt...

Eller just ja, det finns ju redan en sån där "magisk manick", den heter vattenkran och är inte allt för svår att använda..

Solenergi

Solen ger energi. Och det här är en förnybar källa (säger ju sig självt egentligen) och på såvis är den väldigt miljövänlig. För att kunna ha solceller eller solfångare och dra nytta av det krävs det att du har vattenburet elementsystem i huset. (Solen fångas in, värmer upp vattnet, vattnet värmer upp huset). Det kostar ungefär 40 000 till 60 000 men det är då en engångssumma för ungefär 20-30 år. Problemet i Sverige är att det inte täcker hela behovet av energi! Läs mer om solengeri HÄR



Men mycket mer naturligt än energi från solen kan det ju inte bli?


RSS 2.0