Hej, jag heter Drama och är miljöbov

En vaken miljövän hajade till över det att jag ska till Thailand. Och det förstår jag. (det här har som kommentaren påpekade, ingenting att göra med mig som person, och jag tar det heller inte personligt)

Ur miljösynpunkt är det SKITDÅLIGT att jag ska till Thailand. Flyget släpper ut hur mycket som helst och spär på klimtförändringarna. Och jag reser utomlands minst en gång per år. Det är super dåligt för miljön och jag är verkligen inte stolt över det sett ur den här synvinkeln.

Men det har format mig hur jag är. På grund av att jag har rest så mycket har jag fått så många olika intryck och det har gjort att jag är en (i mina ögon) bättre människa. Jag har till exempel besökt ett "läger" där man förvarade afrikaner innan man forslade över dem till amerika för att bli slavar. Ett barnhem i Indien har övertygat mig att jag vill adoptera från ett sk utvecklingsland.

Som jag nämnde tidigare har jag till och från mentala problem, och då hjälper ljuset mig. (ehh, jag lät knäpp där, men SOL ljuset) Och att lämna allt för en eller två veckor hjälper mig att orka resten av året.

Så i det här fallet tycker jag det ena överväger det andra. Ni behöver inte hålla med, men nu vet ni i alla fall hur jag tänker.


Kommentarer
Postat av: Victor

Vill också till Thailand :)

2009-11-11 @ 20:48:51
URL: http://vipee.blogg.se/
Postat av: http://whatbananadid.blogg.se

Bara för att våra bloggar inte fylls av välgöring och erfarenheter som dina så betyder det inte att vi inte har några.

2009-11-11 @ 21:56:20
URL: http://whatbananadid.blogg.se/
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Åk till Thailand och njut! Man kan inte vara helt 100% korrekt hela tiden, ibland behöver man kompromissa lite. Och du är så miljömedveten ändå.



Stor kram! (Ta gärna med mig som handbagage)

2009-11-11 @ 22:36:25
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Kadri

Jag har aldrig flygit i hela mitt liv. Så ta det som att du använder upp min flygstol. hahaha. Ja kanske inte så miljövänligt o flyga, men man kan ju inte leva 100 % korrekt o miljövänligt hela tiden. Man måste ju resa för att få erfarenhet från andra länder annars kan det ju gå illa. Titta på mig här sitter jag trebarnsmamma i mjukisdress o bloggar om ingenting..hahaha

Ha det så roligt i Thailand o sola för mig också.

2009-11-12 @ 08:54:46
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/
Postat av: sara

Jag tycker så här: om det finns alternativ, ex. för inrikesresor att ta tåget så gör man det. Ska man utomlands, så långt som till Thailand finns inte så många andra alternativ än flyg. Och som du säger, dina resor har gjort dig till den du är, en mycket miljömedveten tjej. Man får se och lära sig en hel massa på resor.

Men samtidigt förstår jag Ansepanses reaktion. Flyg är en förskräcklig miljöbov. Men även för mig som är miljövän är det färdsättet inget stopp för mina resor. Mer en ekonomsik fråga för mig i dagsläget :(

2009-11-12 @ 09:23:06
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Emelie

Haha, definitivt.



Aj då, jag förstår ditt dilemma. Men men, du får ju en massa nya intryck som säkert hjälper på andra sätt :)

2009-11-12 @ 09:44:56
URL: http://mli.blogg.se/
Postat av: Susanna

Jag tycker nog att allt ditt arbete och ditt spridande av bra tips som är bra för miljön uppväger en resa per år.

Se det som någon som bantar men unnar sig en chokladbit då och då. No harm done. När det finns ett miljövänligare alternativ att resa långt med och du fortsätter välja att flyga kanske man kan klaga, innan dess: Nej!

2009-11-12 @ 09:58:38
URL: http://susei.blogg.se/
Postat av: ansepanse

ha det bra vännen - när åker ni



kramar från mig

2009-11-12 @ 11:36:26
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Amanda

Du får ha det så roligt, jag tycker verkligen du förtjänar det. Förstår dock både personen bakom kommentarens åsikt, och din. :)

2009-11-12 @ 21:48:03
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Natta Jones - Mindfuck!

Du kanske kan börja åka segelbåt när du ska utomlands ;)

2009-11-12 @ 21:48:34
URL: http://nattajones.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0