De sju enklaste sakerna att återanvända i hemmet!

1. Plastpåsen!
Du använder den i regel två gånger. När du köpte den på affären och sen när du sätter den i soporna. Och grejen är att den är så enkel att återanvända! Lägg den i din bil eller väska (beroende på hur långt bort från affären du bor) och ta med den in nästa gång du handlar.

2. Kläder!
Hemma hos oss finns tre tjejer med nästan samma storlek. Det är ju helt fantastiskt! För mig betyder det tre garderober. Vi har inte exakt samma stil, därför kan man kombinera i oändlighet. Det gör också att man inte behöver köpa nytt hela tiden. När någon tröttnar på något så byter vi. Gratis shopping<3

3. Mat!
Och då framförallt rester. Ni vet de där två potatisarna som blev över när ni käka igår? Lägg in i kylen och använd till brunch imorgon. Tillsammans med korv (eller något annat kött/soja), svamp utblandat i ett par ägg blir det en supergod omelett. I den här omeletten kan man lägga i det mesta. Nu på sommaren brukar jag krydda med färsk gräslök eller persilja. Mumma!

4. Glasburkar!
Spara dem. De är perfekta när man gör egen sylt till exempel. Eller när du gör din egen müsli. De kan också bli en snygg inredningsdetalj om du förvarar torrvaror som mjöl, pasta eller socker i dem. Vill du inte ha kvar dem kan du väl vara snäll att lägga dem i glasåtervinningen, locket ska oftast i metall!

5. Plastlådor!
Nu på sommaren kanske du köper lite potatissallad? Eller varför inte lite glass? Men vad ska du göra med plastlådorna sen? Jo, spara dem. Till matlådor. Tänk bara på att inte värma lådor som inte är gjorda för det, då får du nämligen i dig lite plast blandat med maten. De lådor du inte har användning för lägger du i plaståtervinningen!

6. Pantflaskor!
Det är varmt nu på sommaren, det är viktigare än vanligt att dricka vatten. Men snälla köp inte flaskvatten hela tiden, det är en stor belastning på miljön! Ta istället en vattenflaska hemifrån med dig när du går ut. När du har använt flaskorna klart pantar du dem så klart!

7. Papper!
Du får säkert hem lite brev då och då? Ja, du kan använda baksidan av dessa brev och även kuvertet för att skriva inköpslista eller telefonmeddelanden på. Gratis är gott<3

 


Återanvänd för att bevara naturen!


Kommentarer
Postat av: LIENE

sv: Ser ut som de flesta gillade den sista mest:)



Bra inlägg!

2011-07-04 @ 22:13:56
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Tracy K

Roligt att komma till en sånhär blogg! Miljön är jätteviktig :)

2011-07-05 @ 17:02:22
URL: http://tracyk.blogg.se/
Postat av: Ally

duktig du är på att ge tips :) såklart det är så

2011-07-05 @ 20:26:42
URL: http://alexitas.se
Postat av: Annika

Vi återanvänder allt papper på jobbet och skriver på baksidan. Sparar både på miljön och plånboken!

2011-07-06 @ 10:30:34
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Postat av: Johan

Bra tips där, Lisa! De flesta av dem gör jag nog faktiskt, mer eller mindre utan att tänka på det. Det har troligen med min uppfostran att göra, det har liksom alltid varit så, att man t.ex. sparar plastpåsar, glasburkar etc. Dessutom är jag kraftigt emot vatten på flaska. Varför liksom? Bubbelvatten är inte ens gott och vanligt vatten på flaska kan man som sagt lika gärna ta med sig hemifrån... :)

2011-07-10 @ 10:45:08
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0