Miljöorganisationer

Baam:
Du föresten, vad är din åsikt om alla dom här företagen som vill att vi ska ge dom pengar för att dom ska kunna rädda miljön? Jag bryr mig om miljön - verkligen. Men jag finner det mycket mer effektivt att själv göra saker som skonar miljön. Som att källsortera osv. Jag menar - hälften av pengarna som Greenpeace och alla dom där får... går ju till löner. Eller har jag fel? För det känns ju som om dom får så mycket pengar men man hör inte om en enda liten ändring vad gäller miljön.

EKO Lisa:

Jag tycker att miljöorganisationer fyller sin funktion. Det är bra att de finns och jobbar mot de som bestämmer (oftast politiker men även företagare). Jag har inte sån där jättekoll på Greenpeace, tyvärr har jag bilden av att de är extrema aktivister som såsmåningom hamnar i fängelset. Men som sagt, jag har inte så stor koll på dem och jag är rätt säker på att jag har fel! Men exempelvis naturskyddsföreningen gör faktiskt skillnad. De har varje år miljövänliga veckan och de är faktiskt så att man genom dessa projekt ökar miljömedvetenheten. Till exempel inom banankonsumtionen och med tvättmedel. Men jag tycker att alla miljöorganisationer borde bli bättre på att berätta för allmänheten om hur de gör miljön bättre.
I och med att jag själv inte är med i någon miljöorganisation så känns det lite dubbelmoral att säga åt er att bli det. MEN jag tycker att man ska engagera sig i miljön ändå. Källsortera, välja kommunalt och spara på energikällorna. På det sättet får vi en gladare natur!

Kommentarer
Postat av: Barnens Hjältar

Greenpeace fyller nog sin funktion med men man har nog lite fördomen om extremaktivister helt klart :-)

Ha en fin dag!

2011-07-19 @ 10:31:10
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

håller med dig att det är viktigare att källsortera än att ge pengar till greenpeace =)

2011-07-19 @ 13:18:41
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: i min lilla lilla värld

Lät vettigt

2011-07-19 @ 13:19:02
URL: http://saratilling.se
Postat av: Renee

Jag tycker också det är viktigt att ta vara på miljön. Jag är inte heller med i någon organisation men det är nog inte det viktigaste.

2011-07-19 @ 16:30:05
URL: http://.blogg.se/
Postat av: Ida

Bra att du tar upp det där, något alla borde ha koll på!

2011-07-19 @ 18:29:59
URL: http://alittlebitmoreee.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Ja jag ser fram emot det jättemycket! Jag gillar med historia. Det finns massor av den varan av olika slag på festivalen. Närproducerat, hantverk gamla hederliga saker. Det skall bli så kul :-)

2011-07-19 @ 19:58:03
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: M *

- Håller med om att de borde bli bättre på att berätta för allmänheten om hur de gör miljön bättre! Kram fina du!

2011-07-19 @ 21:06:37
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Nikela FOTO

Bra blogg du har med budskap!:)

2011-07-19 @ 21:47:19
URL: http://nikela.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

Skönt att få svar på det där! :)) Jag bryr mig ju som sagt om miljön, men jag har liksom inte läst på om alla dom här organisationerna. Jag har bara hört en massa dåligt om Greenpeace och blivit lite avskräckt. Men ah - så länge man källsorterar och bryr sig om miljön så kanske det inte spelar någon roll om man är med i någon organisation. Men det var kul att läsa din åsikt om det. :)

2011-07-19 @ 22:07:07
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: evelina

fin blogg:)

2011-07-20 @ 09:38:26
URL: http://evelinasigetty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0