Skräp blir nytt!

Mängden hushållssopor har på senare år ökat i Sverige, men vi blir samtidigt allt bättre på att ta hand om vårt skräp. Åtminstone den senare trenden är ju jättebra eftersom att ta hand om skräp är en mycket viktig del i hur vi kan hushålla med jordens resurser och leva mer miljövänligt. För att inte använda förpackningar, behållare, kläder och produkter bara ska hamna på soptippen eller förbrännas måste alla engagera sig och istället byta bort, skänka, återvinna och upcycla sina använda grejer.

Vad är då upcycling? Det är en ny trend inom hantering av avfall och skräp, som går ut på att man tar vara på materialet i en förbrukad produkt eller förpackning och gör en ny användbar produkt av det. Detta gör man utan att behandla materialet, vilket skulle kräva mer energi och därmed negativ miljöpåverkan. Man behåller istället materialet i den form det är och sätter värde på de egenskaper det redan har, t.ex. om en förpackning är vattentät passar det bra att använda i ett paraply. Förstår ni?


Genom att upcycla material kan en mängd nya, supercoola produkter skapas! Kolla t.ex. in den här sittpuffen gjord av bilbälten, den här lampan av virkade dukar eller den här häftiga väskan av innerdäck. Det är också bl.a. upcycling som vi på TerraCycle® jobbar med. Vi arbetar med olika företag och samlar in deras feltryckta eller skadade fabriksmaterial som vi sedan upcyclar till nya produkter. Vi arbetar dessutom med återvinning och driver ett insamlingsprogram för använda pennor tillsammans med BIC®. Kolla in våra fina upcyclade och återvunna produkter genom att klicka här.

Så vad kan du då göra för att ta bättre hand om ditt skräp? Först och främst ska du ju självklart gå med i någon av TerraCycles insamlingsbrigader. Då får du även välgörenhetspoäng som byts in mot valfri  välgörenhetsgåva. Gå in på www.terracycle.se. Sedan kan du se till att inte slänga det som inte behöver slängas. Gamla kläder och möbler kan säljas på loppis eller skänkas bort via internet. För tips på vad du kan tänka på om du känner att mycket av den mat du handlar hamnar i soppåsen istället för i magen, klicka här. På Svt Play finns också ett bra inslag om vad du kan göra för att minska ditt eget sopberg.

Det finns hur mycket spännande infomation som helst om olika miljövänliga lösningar och produkter. Följ TerraCycle på Facebook och Twitter så får du regelbundna uppdateringar om coola projekt aktuella miljöevent. Vi syns där!


I samarbete med Johanna på TerraCycle


Kommentarer
Postat av: Sara

Många bra tips )

2011-07-01 @ 10:13:11
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Hanna <3

Intressant inlägg!:)

SV: TACK sötnos!

Ha en bra dag!

KRAM/Hanna

2011-07-01 @ 11:02:43
URL: http://presentl.blogg.se/
Postat av: Sandra

Så häftigt att man kan återanvända så pass mycket! Och bra för den delen! :)

2011-07-01 @ 11:19:19
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: ansepanse

jo, det är mycket man kan göra för miljön och mycket bra görs också, det är bara det att man måste nå ut till de breda lagren också

Sv: mm, det där med lördagsgodis var bra :)

kramar

2011-07-01 @ 11:36:36
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Evelina

Bra inlägg! ALLA borde läsa detta :)

2011-07-01 @ 12:30:56
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Josefine

Din blogg är så himla bra. Alla borde läsa den!



- Grymt gött! Så himla skönt, har du badat ännu?:)

2011-07-01 @ 15:31:19
URL: http://konsertfjolla.blogg.se/
Postat av: Veronica

=)

2011-07-01 @ 15:47:43
URL: http://veronicasadventure.blogg.se/
Postat av: Miss Sunshine

sv: Ja dom blev goda ;) Inte så farligt jobbigt faktiskt att baka när det är så varmt ute :)



Händer i helgen? =)

2011-07-01 @ 16:17:57
URL: http://xmisssunshine.blogg.se/
Postat av: M E R E I

- Tycker dina inlägg är så himla intressanta att läsa! Man lär sig alltid något nytt! Puss vännen!

2011-07-01 @ 16:26:08
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Jennie

galet bra :)

2011-07-01 @ 16:30:08
URL: http://hallon8.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0