Var miljövänlig i köket!
Det finns vissa saker man kan göra när man lagar mat/är i köket, för att inte spä på klimatförändringarna.
När du ska koka upp vatten, lägg på ett lock på kastrullen (allra helst, välj en vattenkokare)
Välj en lagom stor platta för det du ska tillaga. Har du en jätteliten stekpanna, välj en mindre platta, annars försvinner värmen bara iväg
Egoinasmamma tipsar: stäng av ugn/spis ca fem minuter tidigare än maten är klar, värmen finns kvar och på så vis slösar du inte mer värme och energi än vad du behöver.
När du tillagat något i ugnen, öppna upp luckan, värmen sprids i rummet! (stäng av den först^^)
Har ni fler specialgrejer ni brukar använda er av vid matlagning?
Det där med att öppna ugnen efter matlagning var ju smart
Aldrig tänkt på saken. Det ska värmas å fixas i vinter!
Det kanske blir mer åt intag av kalorier-hållet.., men jag tar i lite smör eller olja i vattnet medan pastan kokar istället för efteråt. Pastan blir jättebra och man får i sig mindre fett. Vet ej om det funkar lika bra om man brukar skölja pastan när den är färdigkokt, det gör nämligen inte jag.
Har dessvärre inga egna tips, men är glad över att jag iaf lyder alla tipsen ovan. =)
Om man ska frysa eller stoppa in mat i kylen efter man lagat den så ska man låta den kylas ner innan man stoppar in den i kyl/frys.