Var miljövänlig i köket!

Det finns vissa saker man kan göra när man lagar mat/är i köket, för att inte spä på klimatförändringarna.

När du ska koka upp vatten, lägg på ett lock på kastrullen (allra helst, välj en vattenkokare)

Välj en lagom stor platta för det du ska tillaga. Har du en jätteliten stekpanna, välj en mindre platta, annars försvinner värmen bara iväg

Egoinasmamma tipsar: stäng av ugn/spis ca fem minuter tidigare än maten är klar, värmen finns kvar och på så vis slösar du inte mer värme och energi än vad du behöver.

När du tillagat något i ugnen, öppna upp luckan, värmen sprids i rummet! (stäng av den först^^)

Har ni fler specialgrejer ni brukar använda er av vid matlagning?


Kommentarer
Postat av: Daniel

Det där med att öppna ugnen efter matlagning var ju smart



Aldrig tänkt på saken. Det ska värmas å fixas i vinter!

2009-10-22 @ 14:29:09
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Det kanske blir mer åt intag av kalorier-hållet.., men jag tar i lite smör eller olja i vattnet medan pastan kokar istället för efteråt. Pastan blir jättebra och man får i sig mindre fett. Vet ej om det funkar lika bra om man brukar skölja pastan när den är färdigkokt, det gör nämligen inte jag.

2009-10-22 @ 15:52:45
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Amanda

Har dessvärre inga egna tips, men är glad över att jag iaf lyder alla tipsen ovan. =)

2009-10-22 @ 19:29:16
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Susanna

Om man ska frysa eller stoppa in mat i kylen efter man lagat den så ska man låta den kylas ner innan man stoppar in den i kyl/frys.

2009-10-23 @ 09:30:44
URL: http://susei.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0